A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Aszú 6 Puttonyos

Chateau Cloche Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2010

Véleményünk szerint

Az aranyszínű bor illatának legkarakteresebb jegye a tömjén, emellett azonban határozottan érezhető az aszalt sárga húsú gyümölcsök, a méz, a dió és a botritisz jelenléte is. Kóstoláskor meghatározónak bizonyul, ahogy az élénk savak lendületet visznek a borba, ráncba szedve a magas cukortartalom érzetét. Az ízvilágban ennek megfelelően a kajszibarack mellett helyet kapnak a citrusos zamatok is. Az alkohol mennyisége alacsony, a lecsengés közepes hosszúságú.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-02-11

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  10,5 %
 • Palackmennyiség

  384
 • Ár

  7990 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% hárslevelű

A pincészet borbemutatása

Halvány arany sárga szín, illatában kajszibarack, pörkölt mandula és aszalt gyümölcsök sokasága jellemzi. Ízében rendkívül komplex, hársméz, barack, marcipán és a tölgyfa hordós érlelésnek köszönhetően vanília aromák fedezhetők fel. Magas természetes cukortartalma és savai tökéletes egyensúlyt alkotnak melyek az ásványossággal kiegészülve hosszú utóízt biztosítanak! Leginkább kék sajtokhoz, libamájhoz és desszertekhez társítható. Fogyasztását 11 ºC-on ajánljuk.

Érlelési információk

8 hónap tartályos, 26 hónap tölgyfahordós érlelés. 2013. szeptember 11-én palackozták.

Hol vásárolható meg

A pincében, Tokaj Édességbolt

Chateau Cloche bemutatása

Célunk, a tokaji borok nagy hírű hagyományainak tiszteletbevételével a jelen idők keresletét kielégítő magas minőségű borok előállítása és forgalmazása, valamint a borvidék jó hírét és egyedülálló adottságait a világban terjeszteni, hiszen a bor nemcsak kiváló élvezeti cikk, hanem összekötő kapocs is a különböző kultúrák között. Borászatunk tíz éve kezdte el működését egy, a Harcsa dűlőben fekvő szőlő felvásárlásával, amit a Betsek és Makkos dűlőben fekvő területek követtek; mindez a mai napra 4,8 hektárra nőtt. Fajtaösszetétel: furmint 70%, hárslevelű 25%, sárga muskotály: 5%.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!