A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Top Selection Grófi Hárslevelű

Tornai Pincészet Top Selection Grófi Hárslevelű 2008

Véleményünk szerint

Az aranysárga árnyalatú bor illatából vastagon árad a birsalmasajt, a barack, a méz és a mangó, az ezek mellett felbukkanó ásványosság szabályosan behúzza az orrod a pohárba. A korty lenyelésével rájövünk, az illatban csak ízelítőt kaptunk a terroirból, az ásványosság igazából az ízben nyer teret, a hatást pedig csak tovább fokozzák a határozott savak. Utóízének mézes érettsége az alapanyag mellett a palackos érlelés lassú felbukkanására is utal. Komoly a termőhely adta tartalom, amelyet a szőlőfajta kedvessége tesz teljessé. Olvassunk hozzá a Füveskönyvet vagy hallgassunk lassú R&B-t!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-07-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Somló
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  2500
 • Ár

  3000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% hárslevelű

Tornai Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Tornai Pincészet Top Selection borai a legkiválóbb somlói dűlők válogatott terméséből készülnek. E bor esetében a Grófi dűlőről származik a szőlő, mely a Somló-hegy déli oldalán található. Illatában hársas, mézes jegyek jellemzik. Az íze gazdag, zamatos, a szájban élénk, a savak szépen érettek a korty hosszú. Egyensúlyos, erőteljes bor. A XI. Pannon Bormustrán Csúcsbor minősítést szerzett.

Érlelési információk

Szüret után 500 literes tölgyfahordóba került az alapanyag, és a 12-14 órás héjon áztatást követően 10 hónapos érlelés következett. Végül a 4 legszebb tételt tartalmazó hordó adja a Grófi Hárslevelű b

Pinceidő

10 év felett

Hol vásárolható meg

Pincénél, még nincs piacon

Tornai Pincészet bemutatása

A Tornai Pincészet a legkisebb magyar borvidék legnagyobb és egyik legrégebbi pincészete. A Tornai család a Somló-hegyen 1946 óta foglalkozik borászattal. Tevékenységünk középpontjában a hagyományok megőrzése áll, azonban használjuk a tudomány és a modern technológia hosszas, gondos munkával sűrített nemzetközi tapasztalatait. Hatvan évre visszatekintő tapasztalatunk jó hátteret teremt arra, hogy nemzetközi eredményekkel is visszaigazoltan gondozzuk a somlói bor évszázadok alatt kialakult értékeit, a táj és a minőség mindennapi gondolatainkban összefonódott kapcsolatát. Ültetvényeink a vulkanikus talajú Somló déli lejtőin, a legjobb adottságú övezetekben terülnek el, ezek a termőhely legnagyobb egybefüggő táblái. Területeinket hagyományos és elismert somlói fajtákkal - Juhfark, Furmint, Hárslevelű, Olaszrizling, - telepítettük el.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!