A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pannonhalmi Haustus vörös

Pannonhalmi Apátsági Pincészet Pannonhalmi Haustus vörös 2010

Véleményünk szerint

Meggy, áfonya, szeder, avar és édes hangulatú fűszeresség köszönti az orrunkat. Kóstoláskor érezzük, hogy a test a könnyebb súlycsoportba sorolható, ugyanakkor gyümölcsös ízeiben súlyosabb jegyeket hordoz a bor. A tannin belesimul a kortyba, és a savak sem ugranak ki, de rusztikussá teszik az összképet. A lecsengésben az alkoholérzet melegít, amelyet rajta kívül a fűszeres ízek határoznak meg.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-09-10

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Pannonhalma-Sokoróalja
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    8200
  • Ár

    2690 Ft
  • Fajtaösszetétel

    70% merlot
    30% cabernet franc

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A szélsőséges időjárás nyomait magán hordozó termés erjesztése közben a bor harmóniájának megteremtése lett a feldolgozás célja. Az évjárattól nem kaptuk meg a markáns tanninok, a magas alkoholban oldott cseranyagok rusztikus világát, kaptunk ellenben merlot és cabernet franc fajtákban ritkán tetten érhető gyümölcsgazdagságot: Bordeaux-t a Loire-völgy váltotta fel. Kora nyári gyümölcsök találkoznak az őszi piros bogyósokkal. Borunk illatában az érett meggy és a feketeribizli a legmeghatározóbb. Ízében a szeder mellé nagymama szilvalekvárja társul. Szájban a savak jó egyensúlyt mutatnak, amit édesít az érleléssel erősödő kávé és finom tejcsokoládé. Fogyasszuk könnyed, finom vörösborként sertés- vagy borjúhúsból készült ételek kísérőjeként.

Érlelési információk

7-8 hónapon át tartó tölgyfa hordós érlelés battonage alkalmazásával. A hordók kora 2-3 éves volt, méretük 225 liter.

Hol vásárolható meg

A pincénél.

Pannonhalmi Apátsági Pincészet bemutatása

A pannonhalmi monostor szerzeteseinek életét századokon át nap mint nap végigkísérte a szőlő és a bor, a második világháborút követő államosítások azonban elpusztították a közel ezer évig virágzó apátsági szőlő- és borművelő hagyományt. A közelmúlt változásai által biztosított lehetőséggel élve a Pannonhalmi Főapátság és a MKB Bank Zrt. elhatározta, hogy összefogással visszahozza nemzeti kultúránk e fontos részét. Az apátsági szőlő- és borművelő hagyomány újrateremtése a régi apátsági birtokok egy részének visszavásárlását követően a szőlőtelepítési programmal kezdődött, majd az új pince és borház kialakításával folytatódott, 2004. márciusától pedig már látogatható az újraindított Apátsági Pincészet.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!