A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Phaidon

Bardon Borászat Phaidon 2008

Véleményünk szerint

Érdekes gyümölcsös tónusa van a bor illatának, mert abban a megszokott aszalt sárgabarack, kamilla és pörkölt olajos magvak mellett málnát is felfedezünk. A kortyban a savak összecsiszolódtak a jelentős cukortartalommal és a mézes asszociációkkal. Felépítésében dús, tapintásában krémes, aromáiban fűszeres bor. A fahordós érlelés lenyomata leginkább az utóízben érvényesül.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-01-03

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  12.2 %
 • Palackmennyiség

  1950
 • Ár

  3500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  furmint
  hárslevelű

Bardon Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Készült az olaszliszkai Meszes-dűlő 60-100 éves tőkéiről és a bodrogkeresztúri Lapis-dűlőről. A birtok legjava édes borban megfogalmazva. A "Phaidon" Platón kései dialógusai közé tartozó mű. Témája a lélek halhatatlansága. Az ember testből és lélekből áll, igazi ismeretek megszerzésére csak a lélek képes. A lélek magasabb rendű a testnél, uralkodik felette, ugyanakkor azonban a test börtön a lélek számára.

Érlelési információk

Tölgyfa hordós érlelés.

Bardon Borászat bemutatása

A H. Bardon Borászat Hegyalja fiatal bormanufaktúrája, 2007-ben alakult. A borvidék területei közül több éves keresés után választotta ki az általa legjobbnak talált dűlőket. A kiválasztás szempontja kizárólag a minőség volt. 3 dűlőben van jelen: olaszliszkai Meszes Major, bodrogkeresztúri Lapis, mádi Sarkad dűlőben. A kiválasztott területek minél jobb megismerése és a dűlőkarakter hangsúlyozása okán főleg száraz borokat (száraz Furmint) készít a borászat. A borászat célja, hogy nemzetközi összehasonlításban is kiválóan szereplő, a borvidék és a magyar boraszat megbecsülését elérő borokat teremtsen.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!