A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pinot Noir Fehér

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok Pinot Noir Fehér 2008

Véleményünk szerint

Ha valaki nem tudja mit iszik, és csak a bor fehér színét látja, bizony meglepődhet, amikor piros bogyós gyümölcsöket, cseresznyét, epret szagol ki belőle. Aki azonban birtokában van a megfelelő információknak, tudhatja, hogy itt tulajdonképpen egy kékszőlőből készített fehérborról van szó, így már logikusnak tűnik az észlelés. Ízben vaskos, tüzes, gyógynövényes, kesernyés jegyekkel, amelyeket az ásványosság és lekerekedett savak egészítenek ki. Halfogásokhoz kínálnánk, például fogashoz admirális módra vagy harcsás káposztához.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-05-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  53000
 • Ár

  1250 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot noir

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Igazi világritkaság a Szeremley Birtok fehér Pinot Noir-ja, melyet legfeljebb a vörösborairól ismert fajta Champagne-i fehér pezsgőihez hasonlíthatunk. A ringló és a friss szilva zamatvilágát a vulkanikus talajra jellemző markáns mineralitás, szép savak és rózsás reflexek teszik teljessé. Kedveli a halakat, a fehér húsokat, az ünnepi alkalmat és a nyarat aperitifként is. Ideális kaviárbor.

Érlelési információk

Reduktív módok készült.

Hol vásárolható meg

Budapest Bortársaság, Borok Világa Kft.

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok bemutatása

A Badacsonyi Borvidék és a Balaton világszerte az egyik legismertebb pincészete. A termőhely, vagyis a vulkanikus bazalt és a sajátos badacsonyi mikroklíma sajátosságait tükröző terroir-borok készülnek, elérhető áron. A pincészet hungarikumairól is ismert: művelik itt a bakatort, de a zeus és a budai zöld is a birtok révén vált újra elismertté, a kéknyelű pedig népszerűvé. Európai viszonylatban is egyedülálló birtok-koncepciót követünk, mely során a bor készítését bio tartású hungarikumokkal (mangalica, szürkemarha és bivaly) egészül ki.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!