A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Gál Pinot Noir Rosé

Gál Szőlőbirtok és Pincészet Gál Pinot Noir Rosé 2013

Véleményünk szerint

A hagymahéj színű bor illatának intenzitása visszafogott, de a málna, a szeder és a bodzabogyó felfedezhető benne. A korty kontúrjai kerekséget mutatnak mindamellett, hogy a savak karakterének köszönhetően a bor ropogós tónusát is megőrzi. A könnyed testen, alacsony alkoholtartalmon nyugvó szerkezet közepes intenzitású, epres, cseresznyés zamatokkal találkozik. Jó arányokkal bíró, kiegyensúlyozott rozé, amelyet délután akár önmagában is szívesen kortyolgatnánk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-07-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Kunság
 • Alkohol %

  12,9 %
 • Palackmennyiség

  5000
 • Ár

  1200-1400 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot noir

A pincészet borbemutatása

A rosé bor könnyedségét a reduktív technológia szigorú betartásával, az erjedésben keletkezett szén-dioxid megőrzésével, a legjobb szőlő válogatásával érjük el. E típusra az üde, gyümölcsös jelleg a jellemző, melyben a savaknak és aromáknak egyenlő szerep jut. Egyensúlyos karakterével étkezésekhez és baráti beszélgetésekhez egyaránt ajánljuk. Fogyasztását 9-11 °C-on javasoljuk. Díjak: Országos Rozé Borverseny 2013 aranyérem, VinAgora Nemzetközi Borverseny 2014 aranyérem, és „A Verseny Legjobb Pinot Noir Fajtabora” különdíj.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás és érlelés, a bort 2014. július 2-án palackozták.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Andante Borpatika Budapest, Aranyszarvas Vendéglő Budapest, Borkápolna Budapest, Bor-Kofa Kecskemét, Bormánia Borszaküzlet Dunakeszi, Campona Bevásárlóközpont wine shop, Dolcevita Bor és Delikát Budapest, ElitBorBolt Szeged, Gál Szőlőbirtok és Pincészet Szigetcsép, Kék Duna Wellness Ráckeve, Mamut Bevásárlóközpont Borárium Borkereskedés – Budai Borvár, Pampetrics Borkereskedés Keszthely, Somlai Borkereskedés Budakeszi.

Gál Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Budapesttől 25 km-re a Csepel-szigeten, Szigetcsép, Szigetszentmárton és Szigetújfalu községek dűlőiben fekvő, jelenleg 76 hektár saját szőlőterület adja a Gál Szőlőbirtok és Pincészet 2004-ben épült borházának szőlő-alapanyagát. A szőlőterületből 60 hektár 1999-2005. közötti fiatal telepítés. Minőségi fajtaösszetételben a rajnai rizling, olaszrizling, szürkebarát, ezerjó, cserszegi fűszeres, kékfrankos, cabernet sauvignon és a pinot noir a meghatározó. 2011-ben szőlőbirtokunk tovább bővült a Balaton-felvidéken, Lesencefalu község dombjain fekvő 10 hektár szőlőültetvénnyel, melyen a sauvignon blanc, pinot blanc, szürkebarát, chardonnay és a cabernet sauvignon képezik a fajtaválasztékot. Pincészetünk 1700 hl rozsdamentes temperált tárolótérrel rendelkezik. A borászati technológiát a terméskorlátozás, a válogatott szüret és az irányított reduktív erjesztés határozza meg.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!