A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Chardonnay

Linbrunn Pincészet Chardonnay 2014

Véleményünk szerint

Színe szalmasárga, zöldes reflexekkel. Illata közepesen intenzív, benne zöldes, herbális, citrusos jegyek, fehér húsú barack. Citrusok dominálnak az ízében, grapefruit, kesernye, kis csípősség – ez viszi a végét. Közepesen hosszú

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-07-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  12,3 %
 • Palackmennyiség

  1600
 • Ár

  1490
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay

A pincészet borbemutatása

Csak a szép, hibátlan, egészséges szőlőfürtöket vágtuk le, s így kerültek kézi feldolgozásra, kíméletes leengedésre, préselés nélkül. Az ülepítést és flotálást követően a mustot levegőtől elzárva zárt tartályba helyeztük, s irányított erjesztéssel, reduktív technológiával, 20-21 C fokon elkészítettük ezt a Chardonnay-t. A további műveleteknél gondosan ügyeltünk arra, hogy a levegőtől elzárva végezzük őket. Rozsdamentes acél tartályban tároltuk a bort, és 2015 januárjában palackoztuk.

Érlelési információk

Tartályos, palackozás időpontja: 2015. január.

Pinceidő

fél év

Linbrunn Pincészet bemutatása

Szép borokat készítünk szép szőlőkből, jó áron. Nem véletlenül lett névadónk a szőlőműves Linbrunn mama, azt valljuk, hogy a bor sorsa a szőlőben dől el a tőkéken, a természet, az évjárat ajándékaként. Borászként a tisztaság, az odafigyelés és a türelem a legfontosabb, s a múlt értékeinek megőrzése mellett a nyitottság az új technológiákra. A borversenyek útjelzők számunkra, aranyérmeink, a best buy minősítések pedig vásárlóinknak mutatják meg, hogy a Linbrunn-bor a legjobb választások egyike!


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!