A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Hilltop Art Olaszrizling

Hilltop Borászat Hilltop Art Olaszrizling 2013

Véleményünk szerint

Mélysárga színű bor van a poharunkban. Az illat dúsan, magabiztosan lép fel, telítve olyan gyümölcsökkel, mint a sárgadinnye, a kajszibarack és a marakuja. Kóstoláskor érezzük, hogy az íz követi az illat vonalát, itt is erőteljes és az alapanyag érettségére utaló a gyümölcsös aromatika, amelyet fűszeresség és mandulás kesernyésség egészít ki. A test közepes, a savérzet lágy karakterű, az alkohol átmelegíti a korty második felét.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-10-28

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Neszmély
 • Alkohol %

  14,7 %
 • Palackmennyiség

  3000
 • Ár

  3600 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Hilltop Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

15-20 évvel ezelőtt a Neszmélyi Borvidék fő fajtája még az olaszrizling volt. A piaci igények változása, a borvidék különleges adottságainak kihasználása érdekében, ez mára megváltozott. Nagy arányban került be a termesztésbe több érdekes, illatos, keresett fajta, de nyugodtan mondható, hogy a borvidéki terroir legjobb kifejezője ma is az olaszrizling. Nem véletlenül ez a Borlovagrend zászlós bora. A 2013-as évjárat a neszmélyi Olaszrizling különleges jegyeit hordozza magában. A különösen érett szőlőből, egy rendkívül testes, zamatgazdag bor készült. Magas alkoholtartalmát, testes vajasságát, egzotikus ízeit, az egy éves palacban érlelés teszi igazán harmonikus borrá.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás, 2014 februárjában palackozták.

Hol vásárolható meg

Hilltop Neszmély Borászat

Hilltop Borászat bemutatása

Kezdetben minőségi borok értékesítésével foglalkoztunk, majd fokozatosan bortermelők is lettünk. 1993-ban vásároltuk meg a neszmélyi pincét, melyet néhány év alatt a XXI. század technológiájával működő borászattá fejlesztettünk, miközben Császáron is jelentős szőlőfeldolgozó kapacitást hoztunk létre.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!