A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Sauvignon Blanc

Danubiana Sauvignon Blanc 2013

Véleményünk szerint

Tiszta, erőteljesen fellépő, üde illat köszönt, amikor a pohárba szagolunk, amelyet elsősorban a füves, fűszeres, bodzás asszociációk határoznak meg, háttérben egressel, citrusokkal és fehér ribizlivel. A korty is kirobbanóan friss: inkább az illatnak megfelelő aromatika tölti be a szánkat, mint a savak, bár érezhetően ez utóbbinak köszönhető a bor dinamikája. A test légies, az alkohol alacsony.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-03-18

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tolna
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  11000
 • Ár

  599 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sauvignon blanc

A pincészet borbemutatása

Ez a közepesen telt ízű sauvignon blanc a hűtött erjesztésnek köszönhetően megőrizte friss gyümölcsös aromáit. Ízében gazdag, fajtára jellemző fűszeres jegyekkel, hosszú utóízzel.

Érlelési információk

Reduktív feldolgozás.

Hol vásárolható meg

ALDI Magyarország

Danubiana bemutatása

A Danubiana Borkereskedő és Termelő Kft 100% német tulajdonú. 1990-ben alapították a Binderer testvérek Bt-ként és teljes jogutódlással 2011-ben alakult Kft-vé. Az alapítás célja az általuk forgalmazott magyar borok minőségének emelése. Gyöngyösön a Mátrai illetve Bükk aljai borvidék, Bonyhádon pedig a Tolnai, Szekszárdi, Pécsi, Villányi illetve a Dél-Balatoni borvidék szőlőit vásároljuk meg és dolgozzuk fel. A reduktív technológiának köszönhetően igazán friss, üde és gyümölcsös borok készülnek, melyek főként a nemzetközi piac ízlését és igényeit elégítik ki.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!