A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Shiraz Vad Dolog

Pfneiszl Biobirtok Shiraz Vad Dolog 2006

Véleményünk szerint

A mély gyümölcsillatba fűszerek vegyülnek. Kóstoláskor a cseresznye, a meggy és a szilva vezet, amelyhez puha plüssfotelszerű tanninszerkezet, finom savérzet, valamint egy kevés csokoládé társul. Az összkép masszív, és izmos. Komoly, északi stílusú vörösbor a maga fűszeres-gyümölcsös-elegáns hangulatával. Készítsünk hozzá marhát "kokkinisto" módra görögösen, azaz pirítsuk meg a húst, mielőtt egy enyhén fűszerezett, vörösboros paradicsomszószban puhára főznénk!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-05-19

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  4500
 • Ár

  4500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% shiraz, syrah

Pfneiszl Biobirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A fajta ezen az égövön nem minden évben érik be problémamentesen, illetve csak komoly hozamkorlátozás és intenzív zöldmunka mellett, viszont a 2006-os évben ideális feltételek voltak, amely a borban szerencsére visszaköszön. A megfelelő hordók kiválasztása is sikeresnek bizonyult, a gyorsabb érést biztosító, lendületesebb, de kevésbé elegáns magyar hordók mellett a kifinomultabb ízjegyeket előcsalogató francia hordók megtették a hatásukat. Macerás és nehezen kezelhető fajta, de ebben az évben könnyebb dolgunk volt vele. 2006-ban kezdtük meg az átállást a bio-organikus művelésre, ezért már vegyszermaradványoktól is mentes bort kóstolhattok.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés 16 hónap 1,2 feltöltésű magyar és francia 225-l-es barrique-ban

Pinceidő

2012-2013

Hol vásárolható meg

Metro, Raiker, Faust, Bor és Más

Pfneiszl Biobirtok bemutatása

Így szeretem az életet! Együtt, bio-módon, harmonikusan, természetesen, kiegyensúlyozottan. És nem csak a család él így, hanem a boraink ízében is ugyanezt érezhetitek. Ez a természetesség alapú szemléletet a pincében a modern techológiával igen eredményesen egészül ki. A továbbiakban is a Természettel kívánunk együtt dolgozni, és az évjáratok egyediségét igyekszünk megőrizni, előtérbe helyezni. A fiatal Pfneiszl generáció ötleteinek is van azért hely, akik a 2006-os szüret óta intenzíven kiveszik a részüket a gazdaságban folyó munkákból. Mind a pincében, mind a marketing területén a lányok - Birgit és Katrin - keze nyoma egyre inkább felismerhető, de első önálló boruk, a Sparkelina kóstolásakor érződik ez a leginkább.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!