A pincészet borbemutatása
A fajta ezen az égövön nem minden évben érik be problémamentesen, illetve csak komoly hozamkorlátozás és intenzív zöldmunka mellett, viszont a 2006-os évben ideális feltételek voltak, amely a borban szerencsére visszaköszön. A megfelelő hordók kiválasztása is sikeresnek bizonyult, a gyorsabb érést biztosító, lendületesebb, de kevésbé elegáns magyar hordók mellett a kifinomultabb ízjegyeket előcsalogató francia hordók megtették a hatásukat. Macerás és nehezen kezelhető fajta, de ebben az évben könnyebb dolgunk volt vele. 2006-ban kezdtük meg az átállást a bio-organikus művelésre, ezért már vegyszermaradványoktól is mentes bort kóstolhattok.
Érlelési információkTölgyfahordós érlelés 16 hónap 1,2 feltöltésű magyar és francia 225-l-es barrique-ban |
Pinceidő2012-2013 |
Hol vásárolható meg
Metro, Raiker, Faust, Bor és Más
Pfneiszl Biobirtok bemutatása
Így szeretem az életet! Együtt, bio-módon, harmonikusan, természetesen, kiegyensúlyozottan. És nem csak a család él így, hanem a boraink ízében is ugyanezt érezhetitek. Ez a természetesség alapú szemléletet a pincében a modern techológiával igen eredményesen egészül ki. A továbbiakban is a Természettel kívánunk együtt dolgozni, és az évjáratok egyediségét igyekszünk megőrizni, előtérbe helyezni. A fiatal Pfneiszl generáció ötleteinek is van azért hely, akik a 2006-os szüret óta intenzíven kiveszik a részüket a gazdaságban folyó munkákból. Mind a pincében, mind a marketing területén a lányok - Birgit és Katrin - keze nyoma egyre inkább felismerhető, de első önálló boruk, a Sparkelina kóstolásakor érződik ez a leginkább.