A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Soproni Merlot Rozé

Iváncsics Pincészet Soproni Merlot Rozé 2007

Véleményünk szerint

Amolyan „dolce vita” bor, amely magában is csodás; helyezkedjünk el kényelmesen és tegyünk fel valami andalító, lágy zenét (mondjuk egy kis reggae?). Aztán kóstoljuk meg a bort. Színe akár egy pohár lazac. Egyszerű, tiszta íz és illat: málna, eper, selyemcukorka és egy rózsaszál. Az üdeségét savai és rosé voltához képest megemlítendő teste, súlya adja. Női rosé, ami ellen a férfiak sem fognak nagyon tiltakozni. Nem is kell tovább bonyolítani a képet, lassan elég meleg van hozzá, hogy kiüljünk a kertbe/teraszra egy vödör jégbehűtött roséval. És akkor most térjünk vissza a leírás elejére…

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-03-20

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  12.6 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  1200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

A pincészet borbemutatása

Szép halvány rózsaszín, illatában erdei szamóca és nyári futórózsa a meghatározó. Szájban málna és eper öltözteti fel a szép savgerincet. Üde, friss, kellemes lecsengés. Kevés maradék cukor elegánssá és behízelgővé teszi az utóízt. Halételekhez, grillezett csirkéhez, salátákhoz, sajtokhoz ajánljuk.

Érlelési információk

Reduktív módon, kóracél tartályban

Pinceidő

fél és 1 év

Hol vásárolható meg

Iváncsics Pincészet, Natura Vinotéka, Vadászkürt Vendéglő, Erhardt Étterem, Soproni Borház

Iváncsics Pincészet bemutatása

Pincészetünk a jellegzetes kis családi gazdaságok egyike a soproni borvidéken. Az öt hektárnyi szőlőt családunk telepítette és műveli. Kizárólag saját szőlőből készítjük borainkat. A szőlőtermesztés és feldolgozás során nagy gondot fordítunk a környezetkímélő technológiákra, a kíméletes szőlőfeldolgozásra. Boraink kiváló minőségét mutatják a nemzetközi,, országos és regionális borversenyeken elért sikerek. Borainkat szeretettel kínáljuk Önnek termelői pincénkben.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!