A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Syrah

Weninger Pincészet Syrah 2004

Véleményünk szerint

Méltóságteljes, sötétvörös színű, és elképesztően intenzív illatú bor. Vagányabb és klasszikusabb illatokkal. Vagányabb, mint a bőr és a mák, klasszikusabb, mint a vanília és az érett piros bogyós gyümölcsök. Kerek, határozott sav- és tannintartalommal bíró bor, amely hosszú, hosszú, hosszú ideig ott marad a szánkban. Annak ellenére, hogy nehézsúlyú birkózó, jól iható. Azonban egy komoly kérdést vet fel. Az biztos, hogy egy baráti borkóstolón nem lehetne felsülni vele, mint záró nagyborral, de mégis nagyon meg kellene válogatni a körülményeket, mert méltatlan lenne hozzá, ha a sok egyéb bor után ennek már nem tudna a társaság kellő figyelmet szentelni. Úgyhogy lehet, hogy inkább egy egészen apró társaságnak javasolnánk (mondjuk két főnek) és nápolyi dalokat ajánlanánk mellé, vagy mondjuk a Keresztapát DVD-n.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2007-08-29

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% Syrah

Weninger Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Illatában szeder és áfonya jelenik meg. Krémes, olajos textúrája erdei gyümölcsöket idéz, málna és áfonya jelenik meg az ízlelőbimbóinkon.Tanninja kifinomult és érett. A pörkölt aromák jól integráltak. Fűszeressége a szájban hosszan megmarad.

Érlelési információk

18 hónapig barrique

Pinceidő

6 év

Weninger Pincészet bemutatása

Franz Ludwig Weninger ausztriai borász 1997 tavaszán vásárolt szőlőterületet a soproni történelmi borvidéken, és alapított pincészetet a festői szépségű Balfon. 2000-től a borászat irányítását fia, Franz Reinhard vette át, aki többek között Kaliforniában és Ausztriában sajátította el a szakma rejtelmeit. A borászat mintegy 28 ha kitűnő területen gazdálkodik a Frettner és a Spern Steiner dűlőkben. „Célom a helyi mikroklíma, illetve talajadottságok megjelenítése a borokban, ún. terroir borok készítése. Szeretném elérni, hogy a soproni Kékfrankos az őt megillető helyet foglalja el a magyar borkultúrában!”


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!