A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szekszárdi Bikavér Reserve

Mészáros Borház Szekszárdi Bikavér Reserve 2007

Véleményünk szerint

A kifejező, lekvárosan sűrű gyümölcsös jegyek a hordós érlelés finom fátylába burkolóznak. A korty is gömbérzetet kelt, a bársonyosan gazdag bor lágyabb savérzete miatt csokoládészerűen folyik le a torkunkon. Aromáiban is erre az édességre emlékeztet minket a korty, de érzünk itt még dohányt és földes jegyeket is. Súlyosabb húsételhez kínálnánk, főzésileg párosíthatjuk hozzá a T-bone steaket és a borsot, vagy szarvast és a vargányát.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-10-27

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Szekszárd
  • Alkohol %

    14.0 %
  • Palackmennyiség

    7000
  • Ár

    4000 Ft
  • Fajtaösszetétel

    10% kadarka
    40% kékfrankos
    20% merlot
    20% cabernet franc

Mészáros Borház borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Bikavér egy ősi cuvée, a Szekszárdi és az Egri borvidéken lehet használni ezt a nevet. A szekszárdi bikavér feltételei, hogy Szekszárdon honos és termesztett kékszőlőből lehet készíteni, minimum három fajta vörösbor házasításával. Szekszárdon kötelező, hogy minimum 50 %-ban kadarka és kékfrankos legyen benne. Előírás hogy egy évig tölgyfahordós érlelést kapjon. A mi Szekszárdi Bikavér Reserve 2007-es borunk 10 % kadarkát, 40 % kékfrankost, 30 % merlot, 20 % cabernet franct tartalmaz. A szőlők Szekszárd legjobb területeiről származnak, terméskorlátozást alkalmazunk, hogy minél jobb gyümölcsöt kapjunk. Kézzel szüreteljük 15 kg-os ládákban. Feldolgozásnál kettős válogatást alkalmazunk egyszer egy fürtválogatást, majd a szőlőszemeket válogatjuk, csak teljesen egészséges szőlőszemek kerülnek az erjesztőbe, 21 napos héjon erjesztést alkalmazunk, közben kíméletesen maceráljuk a cefrét. A borok egy évig külön voltak 225 literes, 500 literes tölgyfa hordóban, majd egy év múlva összeállítottuk a Bikavért és meg egy évig hordóban érleltük. A bor meleg bíbor színű, illata elegáns, aszalt gyümölcsök és érlelési aromák jellemzik, ízében barátságos savak, telt hosszú ízek és fűszeresség, lecsengésében zamatos, hosszan érezhető a gyümölcsösség. Nagy potenciájú, hosszan érlehető bor. A Bikavér jellegzetes Szekszárdi bor, mely bemutatja a borvidék zamatát és az itt élő emberek ízvilágát. 2010. évben Szekszárd Város bora lett. Fogyasztását 16 fokon ajánljuk.

Érlelési információk

Két évig érett tölgyfahordóban.

Hol vásárolható meg

Esszencia Borszaküzlet (Debrecen), Corvinum Zrt./Raiker Kft, Wine&Cafe Selection,Bor és Társa Borszaküzletek, Bacchus Borkereskedés, Borkápolna. A pincészet honlapján még több lelőhely található.

Mészáros Borház bemutatása

Szekszárd belvárosban a Kossuth Lajos utca 26. sz. alatt található a Mészáros Borház és Pince, , ahol borbemutatókat, rendezvényeket szerveznek, és melegkonyhás igényeket is ki tudnak szolgálni előzetes bejelentkezés alapján. Ugyanitt található egy borszaküzlet, ahol megvásárolható Mészáros Pál Borház és Pince teljes termékkínálata.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!