A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Villányi Cabernet Sauvignon

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Villányi Cabernet Sauvignon 2009

Véleményünk szerint

Az első szippantástól sötét bogyós gyümölcsöket és vaníliát, valamint más fűszereket érzünk; időről időre azonban ettől az édes tónusú karaktertől egy animális illatvonal veszi át a főszerepet, hogy aztán később újra a háttérbe lépjen. A kóstolásnál a jelentős tanninérzettel lépést tartanak a savak, a kompozíció összességében még fiatalosnak hat. A test telt, az alkoholt a szerkezet kordában tartja. A meggy és a cseresznye az ízvilágban is felfedezhető, de itt inkább a fűszeres és a pörkölési zamatok a meghatározóak.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-12-30

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14.5 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Harmonikus, tartalmas, elegáns, villányi. Letagadhatatlan fajtakarakterét a terroir színezi tovább. Illatából érett gyümölcsök és meleg, "édes" fűszerek áradnak. A korty gömbölyű, krémes, érdemes sokáig ízlelgetni, elidőzni a trüffelcsokoládés, szivardobozkás, marcipános, pörkölt mandulás jegyeken.

Érlelési információk

Az erjesztés és a héjon tartás az elmúlt évekhez képest rövidebb ideig és alacsonyabb hőmérsékleten történt. A teljes időtartama 25-27 nap volt, a hőmérsékletet 26-28 fok között tartottuk. Az almasav bontása a barrique hordókban, természetes kultúrával történt. A bort 19 hónapos hordós érlelés után palackoztuk. Koruk: 30% új, 30% 1 éves, 40% idősebb.

Hol vásárolható meg

In Vino Veritas

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!