A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cabernet Sauvignon Kettő007

Pfneiszl Biobirtok Cabernet Sauvignon Kettő007 2007

Véleményünk szerint

Azért jó ezt a bort szagolni, mert folyamatosan újabb rétegeket fedezhetünk fel az illatában. Míg először egy ánizsos, babéros vonal fogad, addig hamarosan a fekete áfonya és a cigánymeggy jelenik meg egy, inkább tömény, mint édes formában, hogy azután karamelles, földes, cassis leveles jegyekkel egészüljön ki az illatkép. A kortyot a kiegyensúlyozott, elegáns savgerinc viszi a hátán, amelyre az illatnak megfelelő, sűrű aromák és érett tanninok tapadnak. Szép ívet ír le a korty.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-01-31

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  3200
 • Ár

  3000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

Pfneiszl Biobirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Élénk szín, illatában szilva és fekete ribiszke keveredik fekete teával, szájban keserű csokoládé, finoman dohány, kis lekvárosság, végül hosszan tartó fűszerességgel búcsúzik.

Érlelési információk

16 hónap tölgyfahordós, majd 6 hónap palackos érlelés.

Pinceidő

5 év

Hol vásárolható meg

Corvinum Zrt, Metro, Wine&Feeling

Pfneiszl Biobirtok bemutatása

Így szeretem az életet! Együtt, bio-módon, harmonikusan, természetesen, kiegyensúlyozottan. És nem csak a család él így, hanem a boraink ízében is ugyanezt érezhetitek. Ez a természetesség alapú szemléletet a pincében a modern techológiával igen eredményesen egészül ki. A továbbiakban is a Természettel kívánunk együtt dolgozni, és az évjáratok egyediségét igyekszünk megőrizni, előtérbe helyezni. A fiatal Pfneiszl generáció ötleteinek is van azért hely, akik a 2006-os szüret óta intenzíven kiveszik a részüket a gazdaságban folyó munkákból. Mind a pincében, mind a marketing területén a lányok - Birgit és Katrin - keze nyoma egyre inkább felismerhető, de első önálló boruk, a Sparkelina kóstolásakor érződik ez a leginkább.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!