A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szekszárdi Kadarka

Hetényi Pincészet Szekszárdi Kadarka 2013

Véleményünk szerint

Lilás színárnyalatok keretezik a közepes mélységű bíborszínű bort. A közepes intenzitású illat fűszereket és piros bogyós gyümölcsöket mutat – főként málnát és cseresznyét. A korty leköveti az illatot, hiszen ugyanaz a lendületes aromatika uralja, itt azonban ezt a dinamikus savérzet is támogatja. A test könnyed érzetű, és az alkohol is ehhez igazodik, a tannin jelenléte visszafogott. Felépítése, valamint illat- és ízvilága folytán ideális kísérője hétköznapi vacsoráknak: a paprikás krumplitól a szalámis pizzáig sok fogáshoz jól illik.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-22

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  13,2 %
 • Palackmennyiség

  4000
 • Ár

  1500-1700 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kadarka

Hetényi Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Kadarka pincészetünk szívének egyik csücske. Nemcsak azért, mert Szekszárd egyik jellegzetessége, és nemcsak azért, mert magyar fajta, hanem leginkább azért, mert szép kadarkát készíteni kihívás a borásznak. Már a szőlőben megvalósított terméskorlátozással és visszafogott vegyszerhasználattal egy olyan minőségi alapanyagot készítünk elő, mely különleges beavatkozások nélkül, természetesen erjed és érik a pincében. A bor íz- és aromavilágával igyekszünk felidézni a hagyományos kadarkát, mely szerintünk világos rubinszínű, fűszeres illatú, kiegyensúlyozott savtartalmú és közepes extrakttartalmú bor. Szívesen ajánljuk magyaros ételekhez: parasztvacsorához, paprikásokhoz, könnyebb pörköltekhez, lecsóhoz.

Érlelési információk

Nyitott kádas spontán erjesztés, héjon spontán almasavbontás. Az ászokhordós érlelés 1 évig tartott. Palackozás időpontja: több menetben, aktuális tétel: 2015. február 17.

Pinceidő

1-2 év

Hol vásárolható meg

Partnereik a honlapjukon megtalálhatók.

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!