A pincészet borbemutatása
A Kadarka pincészetünk szívének egyik csücske. Nemcsak azért, mert Szekszárd egyik jellegzetessége, és nemcsak azért, mert magyar fajta, hanem leginkább azért, mert szép kadarkát készíteni kihívás a borásznak. Már a szőlőben megvalósított terméskorlátozással és visszafogott vegyszerhasználattal egy olyan minőségi alapanyagot készítünk elő, mely különleges beavatkozások nélkül, természetesen erjed és érik a pincében. A bor íz- és aromavilágával igyekszünk felidézni a hagyományos kadarkát, mely szerintünk világos rubinszínű, fűszeres illatú, kiegyensúlyozott savtartalmú és közepes extrakttartalmú bor. Szívesen ajánljuk magyaros ételekhez: parasztvacsorához, paprikásokhoz, könnyebb pörköltekhez, lecsóhoz.
Érlelési információkNyitott kádas spontán erjesztés, héjon spontán almasavbontás. Az ászokhordós érlelés 1 évig tartott. Palackozás időpontja: több menetben, aktuális tétel: 2015. február 17. |
Pinceidő1-2 év |
Hol vásárolható meg
Partnereik a honlapjukon megtalálhatók.