A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szekszárdi Öregtőkék Kadarkája

Vida Családi Borbirtok Szekszárdi Öregtőkék Kadarkája 2009

Véleményünk szerint

A pohárba szagolva füstös, húsos, zöld fűszeres, vegetális, csipkebogyós jegyek izgalmas kavalkádját érezzük. A levegőztetésnek hála folyamatosan változik az illat, hol az egyik, hol a másik karakter kerekedik felül, sőt gyümölcsösséggel és kakaóval egészül ki a kép! A korty összhatásában a lendületes savaknak hála zamatos, aromáiban az illatnak megfelelően izgalmas. Az alapanyag érettségére nem ezek, hanem a bor olajos, selymes textúrája utal.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-05-22

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  10000
 • Ár

  2200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kadarka

Vida Családi Borbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A 90 éves ültetvény sokat tud mesélni, és elképesztő csodákra képes. Játékosan fűszeres illata, nem túl nehéz, ugyanakkor karakteres ízképe mindenkit elvarázsol.

Érlelési információk

A bor 25 hónapot töltött 1000 literes nagy ászok hordókban.

Hol vásárolható meg

Veritas, Raiker, Bor Pont

Vida Családi Borbirtok bemutatása

Nem tudom miért, de gyermekkorom óta a földhöz, a terra-benedicta-hoz vonzódom, pedig a családomban senki sem volt földműves ember. Én lettem ilyenné. Egyszerűen szeretem a dűlőinket járni. Megélni és rácsodálkozni a természetre nap mint nap. Sokszor veszem észre magam, hogy egyszerűen jóleső érzés kézzel morzsolgatni a hantokat. A talaj, a növény és a nap teremtette meg az emberiség számára az élet lehetőségét. Nagyon fontos lenne, hogy erre a kincsre az ember vigyázzon. Jelenlegi birtokméretünk 20 hektár. Családi Borbirtokunk központja, a város szívéhez közel fekvő Bakta dűlőben épült fel, ahol a feldolgozó mellett egy hangulatos borkóstoló termet és teraszt is kialakítottunk a vendégeinknek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!