A pincészet borbemutatása
A balatonudvari Leshegy-dűlőben található több parcellában termett olaszrizlingjeinket átlagosan 15-20 éves ültetvényeiről szüreteltük 2013. október közepén, majd a feldolgozást követően 18 órán át ülepített mustból erjesztettük spontán (enzimek, élesztők és tápanyagok hozzáadása nélkül), bő 1 hónapon keresztül. Az erjedési hőmérsékletet próbáltuk alacsonyan tartani, hogy minél több íz- és illatanyagot tartsunk meg a születendő borban, amelyet ezt követően 500 literes használt hordókban érleltünk finomseprőn, felkeverés nélkül további kb. 4 hónapig. Júliusi palackozásáig acéltartályban pihent a bor. Nyárias hangulatú, vidám, igazi balatoni olaszrizlingnek szántuk.
Érlelési információkAcéltartályos erjesztés, majd négyhónapos fahordós érlelés. 2014. július végén palackozták. |
Pinceidő3 év |
Hol vásárolható meg
Balaton Ízlelő (Budapest), CsakBOR Borszaküzlet (Budapest), Elborádó Borszaküzlet (Budapest), Chianti Delikát (Veszprém), Pörc Magyar Delikát (Balatonkenese), Nagyi Kamrája (Balatonalmádi), FÉK Üzletház (Balatonakali) és a pincénél.