A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Olaszrizling

Skrabski Borászat Olaszrizling 2013

Véleményünk szerint

Egészen halvány citromsárga színű a poharunkban lévő bor. A közepes intenzitású illat érő őszibarackot és fehér szirmú virágokat idéz. Kóstoláskor az első benyomást az élénk savak jelentik, ezek azonban a korty második felében átadják a főszerepet a könnyed testből, alacsony alkoholtartalomból és valószínűleg néhány gramm maradék cukorból felépülő kerek kompozíciónak. Az ízvilágban citrusokat, kontinentális sárga húsú gyümölcsöket és némi kesernyésséget fedezünk fel. Élénk, jól fogyasztható tétel.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-02-17

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Balatonfüred-Csopak
  • Alkohol %

    12,4 %
  • Palackmennyiség

    2150
  • Ár

    1990 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

A balatonudvari Leshegy-dűlőben található több parcellában termett olaszrizlingjeinket átlagosan 15-20 éves ültetvényeiről szüreteltük 2013. október közepén, majd a feldolgozást követően 18 órán át ülepített mustból erjesztettük spontán (enzimek, élesztők és tápanyagok hozzáadása nélkül), bő 1 hónapon keresztül. Az erjedési hőmérsékletet próbáltuk alacsonyan tartani, hogy minél több íz- és illatanyagot tartsunk meg a születendő borban, amelyet ezt követően 500 literes használt hordókban érleltünk finomseprőn, felkeverés nélkül további kb. 4 hónapig. Júliusi palackozásáig acéltartályban pihent a bor. Nyárias hangulatú, vidám, igazi balatoni olaszrizlingnek szántuk.

Érlelési információk

Acéltartályos erjesztés, majd négyhónapos fahordós érlelés. 2014. július végén palackozták.

Pinceidő

3 év

Hol vásárolható meg

Balaton Ízlelő (Budapest), CsakBOR Borszaküzlet (Budapest), Elborádó Borszaküzlet (Budapest), Chianti Delikát (Veszprém), Pörc Magyar Delikát (Balatonkenese), Nagyi Kamrája (Balatonalmádi), FÉK Üzletház (Balatonakali) és a pincénél.

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!