A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szigetújfalui Szürkebarát

Gál Szőlőbirtok és Pincészet Szigetújfalui Szürkebarát 2008

Véleményünk szerint

A közepesen intenzív illat almára, virágokra, citromfűre emlékezetet. A bor könnyed teste és élénk savtartalma mellett ízben is folytatódnak a már korábban megismert gyümölcsaromák, bár itt inkább egy édesebb, trópusi hangulattal van dolgunk. A bor nem rejtegeti magát, azt kapjuk, amit első látásra ígért. Készítsünk hozzá salátát uborkából, paradicsomból, jégsalátából, és karikázzunk rá főtt tojást, sonkát, végül pedig szórjuk meg olajbogyóval, vagy egyszerűen rendeljünk hawaii pizzát. Jól behűtve horgászáshoz is magunkkal vihetjük.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-08-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Kunság
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  5000
 • Ár

  1000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% szürkebarát

A pincészet borbemutatása

Az itt termett bor illatából a tavaszi virágillat tárul fel. Válogatott szüreteléssel készült, telt bor, gazdag aromavilággal, melyre a pikáns jelző illik. Savkészlete is ehhez igazodik, mértéke nem túlzó, elegendő ahhoz, hogy a férfias borok közé sorolhassuk. A X. VinAgora Nemzetközi Borverseny Champion díjas fehérbora.

Érlelési információk

Reduktív borászati technológiával készült.

Pinceidő

2-3 év

Hol vásárolható meg

Gál Szőlőbirtok és Pincészet, Borkápolna, Winebar, Duna Borok Kertje/Hütte café, Asztali Borok Háza, Maligán Borétterem, Budapesti CBA mini vinotékák, Pampetrics Borkereskedés

Gál Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Budapesttől 25 km-re a Csepel-szigeten, Szigetcsép, Szigetszentmárton és Szigetújfalu községek dűlőiben fekvő, jelenleg 76 hektár saját szőlőterület adja a Gál Szőlőbirtok és Pincészet 2004-ben épült borházának szőlő-alapanyagát. A szőlőterületből 60 hektár 1999-2005. közötti fiatal telepítés. Minőségi fajtaösszetételben a rajnai rizling, olaszrizling, szürkebarát, ezerjó, cserszegi fűszeres, kékfrankos, cabernet sauvignon és a pinot noir a meghatározó. 2011-ben szőlőbirtokunk tovább bővült a Balaton-felvidéken, Lesencefalu község dombjain fekvő 10 hektár szőlőültetvénnyel, melyen a sauvignon blanc, pinot blanc, szürkebarát, chardonnay és a cabernet sauvignon képezik a fajtaválasztékot. Pincészetünk 1700 hl rozsdamentes temperált tárolótérrel rendelkezik. A borászati technológiát a terméskorlátozás, a válogatott szüret és az irányított reduktív erjesztés határozza meg.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!