A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szürkebarát

Csernyik Pince Szürkebarát 2009

Véleményünk szerint

Az édes tónusú, behízelgő illatban olajos magvakat, ananászt, őszibarackot érzünk. A kortyban az édesség felé billenünk el, a maradék cukor erősebbnek bizonyul a savérzetnél, így a félédes bort azoknak is ajánljuk, akik az édes kategóriában keresgélnek. Az ízek erőteljesebbek az illatnál: mazsola, füge, méz, szerecsendió jut kóstoláskor az eszünkbe. Lecsengésében mandula bukkan fel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-05-09

 • Típus

  Félédes
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  1400-1500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% szürkebarát

Csernyik Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A gyöngyöstarjáni Gömöri-dűlő termése, amelynek andezittörmelékben gazdag barna erdőtalaja van. A szépen túlérett szőlő a bogyózást követően azonnal préselésre került. Az erjedést 20 órás mustülepítés előzte meg. A tétel fajélesztő segítségével erjedt ki tartályban, az erjedés utolsó napjaiban megtörtént első fejtés után 10 hónapig volt finomseprőn felkeverés nélkül.

Érlelési információk

15 hónapig 4 db 5 éves 225 literes fahordókban, majd 6 hónap tartályban.

Csernyik Pince bemutatása

Borászatunk a Mátrai borvidéken, Gyöngyöstarján központi részén, egy hangulatos utcácskában található. A pince és a borház közel 100 éves. Mind a szőlőtermesztés, mind pedig a borkészítés során elsődleges szempontunk a természetesség. Szeretnénk, ha a boraink tükröznék a termőhelyük adottságait. A borok készítésekor fontosnak tartjuk a folyamatos kísérletezést, mellyel sok új gyakorlati tapasztalatot szerezhetünk annak érdekében, hogy még egyedibb borokat készíthessünk. Nyitottak vagyunk mindenre, erjesztünk és érlelünk borokat fahordóban és tartályban. Kísérletezünk fajélesztőkkel, melyek segítségével friss üde gyümölcsös borok készülnek, de készítünk borokat, melyek teljesen hagyományos módon születnek, spontán erjedés, derítés, szűrés nélküli palackozás, tehát mindenféle technológiai beavatkozás nélkül.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!