A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tanyamacska

Eszterbauer Borászat Tanyamacska 2009

Véleményünk szerint

Jó fellépésű, meleg tónusú gyümölcsillat fogad, amikor a pohárba szagolunk, benne meggyel, szederrel és egy kevés csokoládével. A korty jó savérzetének hála, egyenes ívet fut be, amelyre szépen feltapadnak az illatnál némileg visszafogottabban gyümölcsös, cseresznyés aromák. A tanninok alig érezhetőek, inkább csak ráerősítenek a bor zamatosan fűszeres ízvilágára. Érettsége ellenére lendületes kompozíció.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-01-30

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  4500
 • Ár

  2200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Eszterbauer Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Jellemzés: Szekszárdon a kékfrankos kötelező műfaj, nem csak itt, hanem az egész magyar vörösbortermelés legfontosabb záloga ez a fajta, egyetlen kitörési lehetőség a világfajták között és azok mércéje szerint felállított versenyben. "Szekszárdias kékfrankos, mely egyszerre jeleníti meg a fajtára jellemző izgalmas savakban és gyümölcsökben bővelkedő jegyeket és a borvidékben rejlő szelídséget. Tanninban gazdag, gyümölcsízeit hosszan megtartó vörösbor egy kiváló évjáratból." Borcímkefotón: Valamikor Tanyamacskának hívták azokat az idős szekszárdi parasztembereket, akik idejük legnagyobb részét - ha kellett, ha nem - a présházban múlatták el. Így hívták az 1930-as években készült fotón szereplő felmenőnket is, aki a pince tulajdonosának, Eszterbauer Jánosnak és a pince borászának, Pálinkás Lacinak közös dédapja volt... Eszterbauer János Az Eszterbauer család 1746 óta műveli a szekszárdi domboldalakat.

Érlelési információk

Egy év tölgyfa hordós és hat hónap palackos érlelés.

Hol vásárolható meg

Corvinum/Raiker, Borpont, Auchan, Cora. További információk a pincészet honlapján: http://www.eszterbauer-bor.hu/index.php/hol-kaphatoak-boraink.html

Eszterbauer Borászat bemutatása

Az 1746-os szekszárdi levéltári adatokban már szerepel a szőlőművelő Eszterbauer család, melynek 10. generációja Eszterbauer János, aki Pálinkás Laci borász segítségével működteti a tradíción alapuló borászati vállalkozást. A szekszárdi adottságoknak megfelelően kínálatuk nagy részét a vörös fajták adják, zászlós boruk a Szekszárdi Kadarka. Őseik tiszteletének jeléül a XIX. és XX. század szekszárdi "paraszt-polgári" világának megtestesítőit, a már másvilágra költözött nagyszüleiket és dédszüleiket jelenítik meg borcímkéiken.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!