A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pannonhalmi Rajnai Rizling

Pannonhalmi Apátsági Pincészet Pannonhalmi Rajnai Rizling 2011

Véleményünk szerint

Akár egy repülő nyílvessző, olyan egyenesen tör előre a bor citrusos, vackoros, petrolos jegyeket felvonultató illata. A korty is izgalmas, benne csak fokozza a kedélyeket a sav és a maradék cukor párbeszéde, amely mellett visszakapjuk a korábban említett aromákat. Ízgazdag, hosszú, narancshéjas lecsengéssel búcsúzó bor. Rá lehet mondani, hogy lehengerlő. Csirkét sütnénk hozzá, egészben.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-09-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Pannonhalma-Sokoróalja
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  25000
 • Ár

  2230 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% rajnai rizling

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A bor pohárba töltve zöldes színvilággal mutatkozik be. A finom illat kellemes tropikális behatásai a Széldomb melegének köszönhetőek, a legjellemzőbb "rizlingjegy", azaz a határozott savgerinc azonban elsősorban a Tavaszó finom agyagából adódik, amit az écsi Babszökő-dűlő mésztartalma finomít s hangol elegánssá. Illatában a frissesség a meghatározó, amely leginkább a mentalevelet idézi, kiegészülve a szőlővirág illatával. Ízében a citrusaromák uralkodnak, a grépfrúttól egészen a lime-ig. A nagyformátumú, de mégis élénk bor komoly érlelési potenciállal bír. Jelen időben igazi friss nyári ital, jövő időben pedig egy ízig-vérig RIESLING! Jól mutatja azon karakterét, amiért a Pannonhalmi borvidék egyik legismertebb s legközkedveltebb fajtájává vált. Bátran ajánlható előételek mellé, salátákhoz, spárgával készült körethez, tengeri halakhoz, mindemellett könnyebb nyári ételekkel is harmonizál.

Érlelési információk

Irányított, tartályos erjesztés, majd érlelés. 2012 márciusában palackozva.

Hol vásárolható meg

Bortársaság

Pannonhalmi Apátsági Pincészet bemutatása

A pannonhalmi monostor szerzeteseinek életét századokon át nap mint nap végigkísérte a szőlő és a bor, a második világháborút követő államosítások azonban elpusztították a közel ezer évig virágzó apátsági szőlő- és borművelő hagyományt. A közelmúlt változásai által biztosított lehetőséggel élve a Pannonhalmi Főapátság és a MKB Bank Zrt. elhatározta, hogy összefogással visszahozza nemzeti kultúránk e fontos részét. Az apátsági szőlő- és borművelő hagyomány újrateremtése a régi apátsági birtokok egy részének visszavásárlását követően a szőlőtelepítési programmal kezdődött, majd az új pince és borház kialakításával folytatódott, 2004. márciusától pedig már látogatható az újraindított Apátsági Pincészet.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!