A pincészet borbemutatása
A kiváló alapanyagot Tolcsva egyik leghíresebb dűlőjéből, a Kincsemből szüreteltük október 11-én. A bogyózást és az alacsony nyomású préselést követően a mustot három napig ülepítettük, majd leszíneltük a seprőjéről. Ezután fajélesztős oltás következett, majd a zajos erjedés elindulásakor 2-3 éves hordókba fejtettük, amikben közel egy hónapig tartott a fermentáció. Négy hónapig érleltük fahordóban, miközben a finomseprőt hetente felkevertük. Gyümölcsös, elsősorban körtés aromái mellett megjelennek az érlelésből adódó füstös, vaníliás jegyek. Karakterében a Tokaji borvidék legjelentősebb fajtájának, a furmintnak a jellemző íz- és illatvilága, összes szépsége felfedezhető. Fehér húsételek, nem paradicsomos tészták, halak, sajtok illő társa lehet asztalunkon.
Érlelési információk4 hónapig tartó tölgyfa hordós érlelés. |
Hol vásárolható meg
Vinotékák, borkereskedések.
Pannon Tokaj bemutatása
A Pannon Tokaj Pincészet összesen 19,8 ha szőlőterülettel rendelkezik, melyből jelenleg 18 ha a termő. A borok között megtalálhatóak: fajtaborok, melyek reduktív technológiával készülnek, minél jobban megőrizve a gyümölcsös íz- és illatjegyeket; prémium "Dominium" borok, melyek kisméretű, új/pár éves tölgyfahordókban erjednek és érlelődnek 6 hónapig, mialatt a finom seprő hetente felkeverésre kerül; desszertborok: száraz szamorodni, fordítás, késői szüretelésű, valamint aszú borok.