A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Dominium Furmint

Pannon Tokaj Tokaji Dominium Furmint 2014

Véleményünk szerint

Színe halvány citrom. Illata visszafogott, benne fehér húsú őszibarack, citrusok. A korty tiszta, visszafogott gyümölcsösséggel nyit (szintén barack, zöldalma és citrusok), füstös hordós ízjegyek követik, aztán gyorsan eltűnnek a szájból. Kis maradékcukor (2 g/l körül), aránylag alacsony savtartalom (5-6 g/l) jellemzi, jól iható, könnyen érthető bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-06-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  12,9 %
 • Palackmennyiség

  5600
 • Ár

  2150 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

A pincészet borbemutatása

A kiválóan érett alapanyagot Tolcsva egyik leghíresebb dűlőjéből, a Kincsemből szüreteltük októberben. A bogyózást és az alacsony nyomású préselést követően a mustot három napig ülepítettük, majd leszíneltük a seprőjéről. A must 1/3-át új, 2/3-át 3-4 éves hordókba fejtettük. Még aznap oltottuk többféle, különböző fajélesztővel. Nagyon lassan, több mint egy hónapig zajlott az erjedés. Ezután öt hónapig érleltük fahordóban, miközben a finom seprőt hetente felkevertük. Fehérhúsú gyümölcsökkel kiegészülő ásványos jegyei mellett megjelennek az érlelésből adódó füstös-vaníliás aromák. Karakterében a Tokaji borvidék legjelentősebb fajtájának, a Furmintnak a jellemző íz- és illatvilága, összes szépsége felfedezhető. Egyszerre komoly és kedves bor. Fehér húsételek, nem paradicsomos tészták, halak, sajtok illő társa lehet asztalunkon.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés: 5 hó. Palackozva: 2015.07.

Pinceidő

azonnal fogyasztandó

Pannon Tokaj bemutatása

A Pannon Tokaj Pincészet összesen 19,8 ha szőlőterülettel rendelkezik, melyből jelenleg 18 ha a termő. A borok között megtalálhatóak: fajtaborok, melyek reduktív technológiával készülnek, minél jobban megőrizve a gyümölcsös íz- és illatjegyeket; prémium "Dominium" borok, melyek kisméretű, új/pár éves tölgyfahordókban erjednek és érlelődnek 6 hónapig, mialatt a finom seprő hetente felkeverésre kerül; desszertborok: száraz szamorodni, fordítás, késői szüretelésű, valamint aszú borok.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!