A pincészet borbemutatása
A kiválóan érett alapanyagot Tolcsva egyik leghíresebb dűlőjéből, a Kincsemből szüreteltük októberben. A bogyózást és az alacsony nyomású préselést követően a mustot három napig ülepítettük, majd leszíneltük a seprőjéről. A must 1/3-át új, 2/3-át 3-4 éves hordókba fejtettük. Még aznap oltottuk többféle, különböző fajélesztővel. Nagyon lassan, több mint egy hónapig zajlott az erjedés. Ezután öt hónapig érleltük fahordóban, miközben a finom seprőt hetente felkevertük. Fehérhúsú gyümölcsökkel kiegészülő ásványos jegyei mellett megjelennek az érlelésből adódó füstös-vaníliás aromák. Karakterében a Tokaji borvidék legjelentősebb fajtájának, a Furmintnak a jellemző íz- és illatvilága, összes szépsége felfedezhető. Egyszerre komoly és kedves bor. Fehér húsételek, nem paradicsomos tészták, halak, sajtok illő társa lehet asztalunkon.
Érlelési információkTölgyfahordós érlelés: 5 hó. Palackozva: 2015.07. |
Pinceidőazonnal fogyasztandó |
Pannon Tokaj bemutatása
A Pannon Tokaj Pincészet összesen 19,8 ha szőlőterülettel rendelkezik, melyből jelenleg 18 ha a termő. A borok között megtalálhatóak: fajtaborok, melyek reduktív technológiával készülnek, minél jobban megőrizve a gyümölcsös íz- és illatjegyeket; prémium "Dominium" borok, melyek kisméretű, új/pár éves tölgyfahordókban erjednek és érlelődnek 6 hónapig, mialatt a finom seprő hetente felkeverésre kerül; desszertborok: száraz szamorodni, fordítás, késői szüretelésű, valamint aszú borok.