A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Nagy-Somlói Furmint

Spiegelberg Borpince Somló, Vinum Somlaicum Nagy-Somlói Furmint 2007

Véleményünk szerint

A bor színe arany, illatában fűszerek, datolya és a narancslekvár töménysége érezhető, rá jellemzően komolyabb édesség nélkül. Kóstoláskor tapasztaljuk, egy viszonylag lágy struktúrájú borral van dolgunk, amelyből szelíden áradnak a terroir ásványos jegyei és a szőlőből származó virágosság, mézesség. Annak ellenére, hogy elsőre nem kifejezetten feltűnő jelenség, komolyságról árulkodik hosszú utóíze. Délutáni borozgatásokhoz ajánljuk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-09-22

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Somló
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  646
 • Ár

  3000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100 % furmint

A pincészet borbemutatása

A Somló-hegy somlójenei oldaláról, a Szent Ilona-dűlő legfelső részéről származik a szőlő, amely enyhe lejtésű dűlő, a dél-nyugati oldalon helyezkedik el 200-220 méter tengerszint feletti magasságban. A talaj köves barna erdőtalaj sörétes bazalttörmelékkel. Az ültetvény 7 éves, a terhelés 1 kg szőlő volt tőkénként. Az alapanyagot 30%-ban botrytis fertőzte meg. A 24 órás héjon áztatás után gyors, kézi préselés következett. Az erjesztést vadélesztő végezte tölgyfahordóban.

Érlelési információk

20 hónapig egy 10 éves 500 literes magyar tölgyfahordóban érett.

Pinceidő

10 év

Hol vásárolható meg

Vino Vinum, Kistücsök Étterem, Balaton Borgaléria, Weinbar, Bor és Más, Borarium

Spiegelberg Borpince Somló, Vinum Somlaicum bemutatása

Spiegelberg István német-magyar származású. 1993 óta gazdálkodik a Somló hegyen, ő alapította a Vinum Somlaicum Bortásulást. Közel két hektáron gazdálkodik a Somló hegy délnyugati oldalán, az Ilona dűlőben a Szent Ilona kápolna és a Séd forrás között. Borai között megtalálhatóak a Somlóra jellemző fajtaborok és különleges házasítások is.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!