A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Furmint

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj Tokaji Furmint 2000

Véleményünk szerint

Rögtön jó fellépéssel indít a már hosszú ideje palackban lévő, borostyán színű bor. Illatát és ízét a méz mellett a narancs, a datolya, az aszalt sárgabarack és a mineralitás határozza meg. A bor szerkezete még mindig stabil, hiszen a jelentős maradék cukor mellett továbbra is ott strázsálnak a savak. Telt, össze érett ízkép jellemzi, amely lassan búcsúzik. Bár megtehetnénk, mi mégsem javasoljuk, hogy ételt tálaljunk mellé, inkább adjuk meg neki a tiszteletet és hallgassuk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-03-02

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  1748
 • Ár

  7750 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100 % furmint

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Töppedt szőlőből készült, természetes maradék cukortartalma 115 g/l. A szüret ideje: 2000. november 16., a palackozás ideje: 2001. június 29.

Hol vásárolható meg

Terroir Club

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj bemutatása

Pincészetemet azzal a céllal alapítottam 1996-ban, hogy a tokaji borok és termőhelyek újrafelfedezésének és megismertetésének közvetlenül is részese lehessek. A szakmai alapokat részben Budapesten, a Kertészeti Egyetemen, részben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában szereztem meg. 1993-tól vettem részt Tokaj-Hegyalja életében különböző külföldi tulajdonú borászatok elindításában és működtetésében vállalt feladatokkal. Vállalkozásom első évében a sátoraljaújhelyi családi gazdaságunk szőlőterületéről, pincénk hagyományos eszközeivel készítettem bort. A következő években Tokaj-Hegyalja különböző részein vásároltam szőlőterületeket. Tokajban a Szerelmi, Mádon a Veres, Rátkán a Közép-hegy és Bodrogkeresztúron a Kakas, valamint Lapis-dűlőkben. Jelenleg 5 település határában, 7 dűlőben, közel 7 hektáron gondozok szőlőskerteket. Tokaj belvárosában, egy 1790-ben épült műemlék ház pincéjében erjesztem és érlelem boraimat. Lehetőségeimet kihasználva törekszem a különböző dűlőkből dűlőszelektált tételeket készíteni. Boraimat három változatban készítem, melyeken keresztül legtisztábban közvetíthető véleményem szerint az az egyediség, mely a borvidéket jellemzi. Ezek a száraz borok, a Főborok és az Aszúborok. A szőlők szélsőséges hozamkorlátozásával, a lehető legpontosabb érettség megértésével, a termőhelyek változatosságának és gazdagságának megmutatásával próbálom támogatni Tokajt, a világ bortérképére való visszakerülésében.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!