A pincészet borbemutatása
Illatban a fajtára jellemzõ gyümölcsösséget hozza, melyet kóstoláskor a szájban finom ásványosság kísér. Elegáns savak, szép egyensúly. Sültekhez, vadételekhez illik.
Érlelési információkAz erjesztés és az érlelés is saválló acéltartályban zajlott. A bort 2011 szeptemberében palackozták. |
Pinceidő3-4 év |
Patricius Borház bemutatása
A Patricius Borházat a Kékessy család múltból táplálkozó és a jövő iránt érzett elhivatottsága hívta életre. A család felmenői anyai ágon már a XVIII. századtól ismert szőlőbirtokosok Tokaj-hegyalján. A 85 hektáros termőterület Tokaj-hegyalja legjobb területein, 7 dűlőben helyezkedik el. A dűlők gazdag karaktere nyomonkövethető a Patricius borokban is, egyedivé téve komplex ízvilágukat. Bodrogkisfaludon, a Várhegy - dűlőben épült fel az új pincészet az egykori uradalmi présház megőrzésével és felújtásával. A 200 éves, eredetileg klasszicista stílusban épült borház a környék szimbólumává vált, a minőség megőrzésének jelképe. Építészeti és technológiai megoldásai lehetővé teszik a szőlő legkíméletesebb feldolgozását a gravitációs rendszer segítségével. A Tokaj Renaissance tagja.