A pincészet borbemutatása
Hamisítatlanul hegyaljai, tartózkodóan elegáns illatú, világos aranysárga bor. Illatjegyeiben a citrusok mellett ott a méz, a hárs és az érett sárgabarack. Íze a pikánsan édes sárgabaracklekvárra emlékeztet, üde és kellemes. Lecsengésében finom kesernye. Különleges, teljesen egyedi ízvilágú bor az édes borok kedvelőinek. Az ínyenceknek nagyon fog tetszeni.
Érlelési információkIrányított körülmények között zajló, tartályos erjesztés és érlelés. |
Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok bemutatása
A Tokaj Hétszőlő birtok a Tokaj-Hegyaljai borvidék, a tokaji Kopasz hegy déli lankáin terül el: 45 hektárát két elsőosztályú dűlő, a Hétszőlő és a Nagyszőlő, valamint a másodosztályú Kis-Garai dűlő alkotja. A két elsőosztályú dűlő részét képezi annak a 350 hektárnyi területnek, amely a XVIII. századi besorolás szerint kivételes borokat ad. A birtok jelentőségét növeli, hogy az első aszúbor említése 1571-ben a Hétszőlő dűlővel kapcsolatban történt. Az elmúlt századok során olyan tulajdonosok birtokolták, mint a bibliát elsőként magyarra fordító Károli Gáspár, Bethlen Gábor erdélyi fejedelem, a Rákóczi család, és a császári udvar. A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok 1991. decemberében jött létre. A szőlő feldolgozása a dűlő területén található feldolgozóüzemben történik. Minden évben lehetőséget ad Aszú és Szamorodni bor mellett Furmint, Hárslevelű és Muskotály fajbor készítésére is. 1995 óta - elsőként a borvidéken - "késői szüretelésű" borokat is készítenek, elsősorban Hárslevelű és Furmint fajtából. Stílusteremtő borászat. Bár a tulajdonos francia, a teljes vezetés mind borászati, mind gazdasági szempontból magyar.