A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Kövérszőlő

Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok Tokaji Kövérszőlő 2007

Véleményünk szerint

A visszafogott intenzitású illatban a késői szüretelésű borok esetében jellegzetes, sárga húsú, aszalt gyümölcsök, citrusok köszöntenek. Kóstoláskor a sav és a cukor játéka kelti fel a figyelmünket, a meccs esetünkben inkább az édesség felé billen el. A fehér húsú és sárgabarackos, valamint sárgadinnyés ízek a háttérbe húzódnak. Sárgabaracklekvárral töltött bécsi fánkot vagy birsalmás pitét kínálnánk hozzá.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-01-30

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    11.5 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    3700 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% kövérszőlő

Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Hamisítatlanul hegyaljai, tartózkodóan elegáns illatú, világos aranysárga bor. Illatjegyeiben a citrusok mellett ott a méz, a hárs és az érett sárgabarack. Íze a pikánsan édes sárgabaracklekvárra emlékeztet, üde és kellemes. Lecsengésében finom kesernye. Különleges, teljesen egyedi ízvilágú bor az édes borok kedvelőinek. Az ínyenceknek nagyon fog tetszeni.

Érlelési információk

Irányított körülmények között zajló, tartályos erjesztés és érlelés.

Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok bemutatása

A Tokaj Hétszőlő birtok a Tokaj-Hegyaljai borvidék, a tokaji Kopasz hegy déli lankáin terül el: 45 hektárát két elsőosztályú dűlő, a Hétszőlő és a Nagyszőlő, valamint a másodosztályú Kis-Garai dűlő alkotja. A két elsőosztályú dűlő részét képezi annak a 350 hektárnyi területnek, amely a XVIII. századi besorolás szerint kivételes borokat ad. A birtok jelentőségét növeli, hogy az első aszúbor említése 1571-ben a Hétszőlő dűlővel kapcsolatban történt. Az elmúlt századok során olyan tulajdonosok birtokolták, mint a bibliát elsőként magyarra fordító Károli Gáspár, Bethlen Gábor erdélyi fejedelem, a Rákóczi család, és a császári udvar. A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok 1991. decemberében jött létre. A szőlő feldolgozása a dűlő területén található feldolgozóüzemben történik. Minden évben lehetőséget ad Aszú és Szamorodni bor mellett Furmint, Hárslevelű és Muskotály fajbor készítésére is. 1995 óta - elsőként a borvidéken - "késői szüretelésű" borokat is készítenek, elsősorban Hárslevelű és Furmint fajtából. Stílusteremtő borászat. Bár a tulajdonos francia, a teljes vezetés mind borászati, mind gazdasági szempontból magyar.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!