A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tramontana

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet Tramontana 2011

Véleményünk szerint

A bor intenzív illata csak úgy árasztja magából a szőlőből eredő, rózsára, gyömbérre, sárga húsú gyümölcsökre, mézre emlékeztető jegyeket. A kortyban a jelentős cukortartalmat az illatnak megfelelő, kifejező, tiszta aromatika tölti meg élettel, a savak jelenléte visszafogottabbnak hat. A sárgabarackra, sárgadinnyére, virágokra emlékeztető ízek teljes mértékben kitöltik, uralmuk alá hajtják a kortyot, a bor magas fokú édessége miatt létrejövő gazdagsága mindezt még feltűnőbbé teszi.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-02-14

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Dél-Balaton
  • Alkohol %

    10.0 %
  • Palackmennyiség

    12000
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    100% tramini

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

A bor egy hónapot töltött új fahordóban.

Pinceidő

5 év

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

A Bujdosó Családi Pincészet a Balaton déli partján gazdálkodik. A változatos somogyi dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig összesen 80 ha szőlőt művelnek, melyből 20 ha 2000 óta telepített, magas tőkeszám/ha ültetvény, 10 ha művelésmód váltással átalakított. A családból négyen végeztek a Kertészeti Egyetemen szőlész-borászként: Feripapa, aki a szőlőkért felel, Klárimama, aki a pályázatokat és támogatásokat intézi, Feri és felesége, Bea, akik a borokat készítik. A két kisebb testvér is aktív tagja a vállalkozásnak. A borértékesítést, kereskedelmet Zsigu irányítja, aki született és végzett vendéglátósként a család 250 éves műemlék pincéjében berendezett éttermét is vezeti Balatonszemesen. Orsolya sommelier, rendezvényekkel, borkóstolókkal, hirdetésekkel népszerűsíti a Bujdosó borokat.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!