A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tüske Siller

Tüske Pince Tüske Siller 2014

Véleményünk szerint

Cseresznyepiros színárnyalatot mutat a poharunkban lévő bor. Az illat a piros bogyós gyümölcsösség mellett finoman fűszeres jegyeket tár elénk. Kóstoláskor érezzük, hogy a műfajnak megfelelően könnyed a test és alacsony az alkoholtartalom. Az ízvilágban már egyértelműen a fűszerek állnak a középpontban, de ezért itt is jelen vannak a cseresznyét, meggyet, ribizlit idéző aromák. A savak mennyisége közepes, és beépülnek a kompozícióba, a tanninok visszafogottak. Lédús, zamatos siller, amely magában is jól fogyasztható, de nyáron lecsót főznénk hozzá.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-12

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Szekszárd
  • Alkohol %

    12,3 %
  • Palackmennyiség

    1500
  • Ár

    1500 Ft
  • Fajtaösszetétel

    60% cabernet franc
    40% kadarka

Tüske Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A parasztgazdaságban a fakádba szüretelt szőlő erjedése első harmadában – nehogy kifusson a murci – a lé egy részét leeresztették a pincében lévő kis hordókba. Ennek két haszna is volt. A kádon maradt csömöge töményebb – ezáltal piacosabb – lett. Ezt rendszerint eladták a cenzárnak.(borkereskedő). A hidegebb pincében a lassabban erjedő siller gyümölcsösebb-könnyedebb lett. Ezt itták ők maguk. Ajánlom szalonnához, kolbászhoz, paprikás krumplihoz.

Érlelési információk

Háromhónapos tartályos érlelés. 2015 januárjában palackozták.

Hol vásárolható meg

Colour Wineworld, Kadarka Borbár, Palack Borbár, Arany Kaviár Étterem, várhatóan a Bakator Borkereskedés.

Tüske Pince bemutatása

A tulajdonos, Halmai Csaba kertész végzettségű, tizenkét év üzemi szőlőtermesztési gyakorlat után 1994-től magánvállalkozó szőlész-bortermelő. A pincét a feleség nagyapjától örökölték, az ő neve volt Tüske. A kezdetben használt 4 ha részben saját telepítésű, részben nagyüzemtől örökölt ültetvényeket az elmúlt 10 év folyamán fokozatosan lecseréltük kisebb térállású, fajtailag-ökológiailag tömbösített ültetvényekre. A feldolgozó pince Szekszárd határában, az Istifángödri tanyasoron van. Az erjesztés 10-60 hektoliteres, saválló tartályokban történik, szükség esetén hűtve vagy fűtve. A vörösborok érlelését a löszpartba vájt, részben kitéglázatlan „lukpincékben”, fahordókban végzik.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!