A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mandolás Furmint

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet Mandolás Furmint 2006

Véleményünk szerint

A bor illatának középpontjában a mézes, gyantás, propoliszos jegyek állnak, az érett állapotú, kerek illatkép hátterében ugyanakkor érezhetőek fűszeres, gyógynövényes, teafüves jegyek is. A közepes súlycsoportba tartozó bor elemei egységet alkotnak, a szerkezet kompakt, tömör, a textúra olajos. Az aromatikát a mineralitás és a birs mellett itt is a palackos érlelésre utaló ízek határozzák meg. Lecsengésében tüzesség fedezhető fel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-10-08

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  14.5 %
 • Palackmennyiség

  60000
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Több dűlő furmintjának válogatása. Botritisz nélküli, egészséges fürtök, préselés zúzás, illetve bogyózás nélkül. Erjesztés: zempléni tölgyfa hordóban.

Érlelési információk

6 hónapos érlelés gönci és szerednyei fahordóban (1, 2, 3 évesek), majd 6 hónap palackos érlelés a piacra kerülés előtt.

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Az Oremus szőlőbirtok 1993-ban alakul meg a spanyol Vega Sicilia testvérbirtokaként. A birtok szőlőterületei a borvidék 13 dűlőjében találhatóak, különböző talaj és mikroklimatikus adottságokkal rendelkeznek. A tolcsvai birtokközpontban felépült új borház különlegesen ötvözi a hagyományos és a korszerű borkészítés szellemiségét. A beérkező szőlőtermés a gravitáció segítségével mozog az épület szintjei között, majd legalulra érve - a préselést követően - kezdődhet a mustok tölgyfahordóban történő erjesztése. Az erjesztést követően a borok a több kilométer hosszúságú földalatti pincelabirintusba kerülnek, melyek már a XIII. század óta őrzik a vidék borait. Borok: száraz furmint, késői szüretelésű cuvée, édes szamorodni, aszú, eszencia.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!