A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Passionata Cabernet Franc Strázsahegy-dűlő

Szent Gaál Pincészet Passionata Cabernet Franc Strázsahegy-dűlő 2011

Véleményünk szerint

A rubinszínű bor illata édes tónusaival köszönti a kóstolót – az alapanyag érettsége folytán fellépő lekváros, sötét bogyós gyümölcsösség kakaóporral egészül ki. A masszív, erőteljes, tanninok uralják az első benyomást, amelyet az alapanyag érettsége, a beltartalom és a magas alkohol folytán extraktédesség vesz körbe. A savak jelenléte visszafogott. Az aromatikában az olyan pörkölési jegyek bizonyulnak meghatározónak, mint a fűszerek, a kávé és a csokoládé. Súlyos, tartalmas vörösbor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-05

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  15,5 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  4600-6000 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

A pincészet borbemutatása

Passionata borunkhoz cabernet franc szőlőnket a strázsa-hegyi dűlőről szüreteltük, és a legszebb hordókat válogattuk hozzá, hogy a terroir és a fajta adottságait legjobban prezentáló bort alkossunk. Ízének gazdagsága, határozott struktúrája és vastagsága miatt szerethető a legjobban. Illatában érettséget mutat, ízvilágában a meggy és a fűszeresség a meghatározó. A 2014. évi Nemzeti Borkiválóság Program Vörös és Rosé borok Országkóstolóján a Szent Gaál Pincészet 2011 évjáratú Passionata borát, az Országos Borszakértő Bizottság ***-os Borkiválóságnak minősítette 2015-ben a Mun-Dus ,Szlovákia versenyen aranyérmet nyert.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés.

Szent Gaál Pincészet bemutatása

Szekszárd melletti Zombán található Szent Gaál Kastély és Borház 2011. közepe óta új tulajdonos irányítása alá került. A helyi csapat oszlopos, már a borház történetével összefonódott tagjaival – helyismeretükre és tapasztalataikra hangolva, és számítva -, valamint az új szakmai vezetéssel, egy megújuló borászat lép színre, hogy megtalálja méltó helyét a magyar és nemzetközi borpiacon. A borok új stílusa, kiemelkedő minősége Fogl János munkáját dicsérik. A szekszárdi borvidék a szekszárdi dombság keleti fekvésű lejtőin, illetve a kelet-nyugati völgyek lankáin terül el. A különböző fekvésekben kialakult mikro klimatikus viszonyoknak fokozott jelentősége van. Három dűlőben helyezkednek el a borászat ültetvényei, ezek: Baranyavölgy, Strázsa-hegy, Várdomb. Mindhárom dűlő Szekszárd különleges termőhelyein található. A szőlőültetvények megújítása és rendbe tétele után izgalommal várják a tulajdonosok, hogy a következő években milyen tételek kerülnek majd pincébe.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!