A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Virtuoso Sauvignon Blanc

Haraszthy Pincészet Virtuoso Sauvignon Blanc 2010

Véleményünk szerint

A mélyebb színárnyalattal bíró bor visszafogott intenzitású illatában vajat és csalánt fedezünk fel. A kortyot ezzel szemben erőteljes citrusos, zöld fűszeres ízek szövik át, szikárrá, karakteressé téve az aromatikát. Mindebben természetesen szerepe van a jelentős savérzetnek is. A kompozíció stabilitásáról a közepes test és alkoholtartalom gondoskodik. A savakra szorosan ráépülő, az évjárat egyedi karakterét markánsan tükröző bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-09-04

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Etyek-Buda
 • Alkohol %

  12.5 %
 • Palackmennyiség

  816
 • Ár

  2000-2800 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sauvignon blanc

Haraszthy Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Ez a sauvignon blanc Pázmándról és az Orbán dűlőről szüretelt szőlőkből készült. Illatában és izében is trópusi gyümölcsök, banán és virágméz fedezhető fel leginkább. Részben fahordóban, részben reduktív módon erjedt és érlelődött. Ennek köszönhetően szép savszerkezet mellett egyben olajos, testes is.

Érlelési információk

Reduktív feldolgozás és egy hónapos barrique hordós érlelés ötvözete. A bor a piacra lépés előtt fél évet töltött palackban.

Pinceidő

2 év

Hol vásárolható meg

In Vino Veritas, Dolce Vita, Borkápolna

Haraszthy Pincészet bemutatása

Az etyeki Haraszthy Vallejo Pincészet elragadó lovagtermében, a hordók és a borkönyvtár társaságában bárki átélheti a borok csodálatos világát. A három mesterség: a borász, a sommelier és a séf szemszögéből ismerkedhetnek meg a borral. A Budapest peremén, harminc percre a belvárostól elhelyezkedő pincészet fantasztikus helyszín mind a borguruk, mind pedig azok számára, akik szeretik ínycsiklandó ételekkel, pihenéssel vagy akár csak az épített és a természeti környezet látványával kényeztetni magukat. A Haraszthy Pincészet jelmondata, a "La esencia de la vida" (Az élet eszenciája) szintén arról tanúskodik, hogy ebben a pincészetben a borászat nem csak a borról szól, hanem annál sokkalta többről, a kikapcsolódásról, a változatos programokról, a feledhetetlen élményekről is.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!