A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Bérc

Csernyik Pince Bérc 2009

Véleményünk szerint

Lassan, nyugodtan nyílik ez az aszalt sárgabarackra, mézre, mentára, citromfűre emlékeztető illatvilág. Előbb az az érzésünk, hogy a cukor maga alá gyűri a kortyot, a második kóstolásnál azonban érezhetővé válnak a savak is, hála az őket fokozó minerális ízeknek. A bor ízei tiszták, az illatnak megfelelőek, a késői szüretek lágy báját hordozva. Készítsünk hozzá thai pomelo salátát garnélával és friss korianderrel!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-08-01

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  11.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  1600 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% zenit

Csernyik Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A túlérett enyhén töppedt szőlő a bogyózást követően 24 órás hideg áztatásra került sor. Az erjedést 30 órás mustülepítés előzte meg. A tétel természetes élesztők segítségével erjedt ki. 2010 augusztusában derítést és szűrést követően. Maradék cukortaralom 87 g/l.

Érlelési információk

9 hónapig 2 db 5 éves 225 literes fahordóban

Hol vásárolható meg

Colour Wine World borszaküzletben és Szegeden a Szent György Borházban

Csernyik Pince bemutatása

Borászatunk a Mátrai borvidéken, Gyöngyöstarján központi részén, egy hangulatos utcácskában található. A pince és a borház közel 100 éves. Mind a szőlőtermesztés, mind pedig a borkészítés során elsődleges szempontunk a természetesség. Szeretnénk, ha a boraink tükröznék a termőhelyük adottságait. A borok készítésekor fontosnak tartjuk a folyamatos kísérletezést, mellyel sok új gyakorlati tapasztalatot szerezhetünk annak érdekében, hogy még egyedibb borokat készíthessünk. Nyitottak vagyunk mindenre, erjesztünk és érlelünk borokat fahordóban és tartályban. Kísérletezünk fajélesztőkkel, melyek segítségével friss üde gyümölcsös borok készülnek, de készítünk borokat, melyek teljesen hagyományos módon születnek, spontán erjedés, derítés, szűrés nélküli palackozás, tehát mindenféle technológiai beavatkozás nélkül.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!