A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Aperitif

2009-04-17 | Tóth Adrienn


Mivel várjuk a vendégeket? Pálinkával csak vész esetén.


 

Ma még mindig gyakran kerül aperitifként pálinka a poharakban. Fontos tisztában lenni azzal, hogy ennek magas alkoholtartalma blokkolja ízlelőbimbóinkat, így ehhez az italhoz akkor érdemes kezdő italként fordulnunk, ha nem elvárásainknak megfelelően sikerült a vacsora.

Ha azonban elégedettek vagyunk munkánkkal, ne hagyjuk, hogy egy párlat elfedje teljesítményünket. Ehelyett válasszunk inkább egy pohár száraz pezsgőt vagy egy friss, savgazdag fehérbort, amely gondoskodik majd a megfelelő étvágy kialakításáról.

Példa: egy pohár száraz pezsgő vagy sauvignon blanc mellé adhatunk olajos magvakat vagy olajbogyót kínáljunk vendégfogadóként.

 

Érdekesség: Normandiában létezik egy pommeau névre hallgató aperitif, amely úgy készül, hogy hordóban összekeverik a még nem erjedő almalevet és az almapárlatot. Az ital a calvadostól alkoholtartalmat nyer, az almalé pedig édessé teszi, mivel abban a hozzáadott alkohol miatt nem indul meg a fermentáció. 

 

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!