Blanc de blancs
2016-02-09 | VinoportEgy olyan bort vagy pezsgőt jelöl, amit kizárólag fehérszőlőből állítottak elő. Blanc de blancs (blandöblan – “fehérből fehér”) franciaországi Champagne területén kizárólag chardonnay lehet, a bor stílusa pedig általában nagyon friss, ropogós és könnyű, aromáiban az alma és a citrusok a meghatározóak. Ellentéte a blanc de noirs.
Felhasznált irodalom: Mészáros Gabriella - Sánta Zoltán: Bortankönyv 1. – a világ borai 555. o.
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek
Két különleges bor a Jura borvidékről: vin jaune és vin de paille
"A bor jó, 100% szőlőből készül, van benne szenvedély, művészet, és ott van benne az őseink története"
De'Ricci: generációkon átívelő tisztelet és hűség a terroir iránt
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!