Blanc de blancs
2016-02-09 | VinoportEgy olyan bort vagy pezsgőt jelöl, amit kizárólag fehérszőlőből állítottak elő. Blanc de blancs (blandöblan – “fehérből fehér”) franciaországi Champagne területén kizárólag chardonnay lehet, a bor stílusa pedig általában nagyon friss, ropogós és könnyű, aromáiban az alma és a citrusok a meghatározóak. Ellentéte a blanc de noirs.
Felhasznált irodalom: Mészáros Gabriella - Sánta Zoltán: Bortankönyv 1. – a világ borai 555. o.
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek

Még mindig a bordeaux-i fajták nagy borai izgatják a magyar kóstolók fantáziáját

Tízből két nyár aszályos lehet a jövőben - Hogyan adaptálódhatnak ehhez a borászatok?

Generációs kérdésekkel, vulkanikus és bioborokkal érkezik a 13. Borkonferencia

Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!