Cappelletti
2016-08-20 | VinoportHagyományos olasz tésztabatyu, általában ricottával, cacióval vagy más sajtokkal töltve.
Finomlisztből és tojásból készül, alapja egy kb. 5x5 centis tésztalap. Hasonló a tortellonihoz és a tortellinihez, de valamivel nagyobb. Szintén Emilia-Romagna régióra jellemző, és szintén gyakran levesbetétként jelenik meg.
A régió karácsonyi asztalainak sokáig elmaradhatatlan étele volt, eredetileg egy fél pohárnyi lambruscót is öntöttek mellé a levesbe. (A labrusco a régióra jellemző kékszőlő fajta és vörösborának neve is.)
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek
![Vievinum: minden, amit az osztrákoktól tanulhatunk Vievinum: minden, amit az osztrákoktól tanulhatunk](/images/cikk/4535/kep_5.jpg)
Vievinum: minden, amit az osztrákoktól tanulhatunk
![Somlói az év legjobb magyar fehérbora, tokaji az év legjobb magyar édes bora Londonban Somlói az év legjobb magyar fehérbora, tokaji az év legjobb magyar édes bora Londonban](/images/cikk/4533/kep_5.jpg)
Somlói az év legjobb magyar fehérbora, tokaji az év legjobb magyar édes bora Londonban
![Szárnyal a Somlói Borvidék Szárnyal a Somlói Borvidék](/images/cikk/4536/kep_5.jpg)
Szárnyal a Somlói Borvidék
![Minitanfolyam](/images/hirlevel.png)
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!