A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Cappelletti

2016-08-20 | Vinoport


Hagyományos olasz tésztabatyu, általában ricottával, cacióval vagy más sajtokkal töltve.


 

Finomlisztből és tojásból készül, alapja egy kb. 5x5 centis tésztalap. Hasonló a tortellonihoz és a tortellinihez, de valamivel nagyobb. Szintén Emilia-Romagna régióra jellemző, és szintén gyakran levesbetétként jelenik meg. 

 

A régió karácsonyi asztalainak sokáig elmaradhatatlan étele volt, eredetileg egy fél pohárnyi lambruscót is öntöttek mellé a levesbe. (A labrusco a régióra jellemző kékszőlő fajta és vörösborának neve is.)

 

További olasz tésztafélék>>

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!