A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Ellentétek elve

2009-04-17 | Tóth Adrienn



Az ellentétek elve azt jelenti, hogy egy olyan étel-bor párost hozunk létre, amely azért működik, mert a két tag markánsan különböző. Ilyen lehet például az, amikor egy magas savtartalmú bort egy zsíros, vajas, tejszínes fogáshoz tálalunk.

Példa: Egy szép savgerinccel bíró rajnai vagy olaszrizling remekül egészít ki egy olyan vastag, sűrű tésztaételt, mint a túrós tészta vagy a spaghetti carbonara, de egy hasonló tulajdonságokkal bíró kékfrankos is zseniális lehet egy zsírosabb sertéshúsból készített étel mellett.

T.A.

 

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!