A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Hárslevelű

2008-01-31 | Tóth Adrienn



Régi magyar szőlőfajta, pontos eredete ismeretlen, érkezhetett hozzánk Olaszországból vagy szláv nyelvterületekről, de a legtöbb feltételezés szerint spontán jött létre természetes beporzás és megtermékenyülés által. A hárslevelű hazánk borvidékein elterjedt, kiemelkedően kezelik Tokaj-Hegyalja mellett az Egri, a Mátrai a Somlói és a Villányi borvidéken 

Fagyérzékeny, vízigényes. Októberben érik, aszúsodásra hajlamos. 

Bora: 

Illata gyümölcsös, virágos, hársmézre emlékeztet, jellegzetes, könnyen felismerhető. Savai markánsak, gyakran testes, jól érlelhető.
Fajtatisztán különlegességnek számítanak a belőle készített kései szüretelésű borok és aszúk.

 

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!