A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Penne, penne rigate, pennette, pennoni

2016-08-21 | Vinoport


A penne klasszikus olasz tésztaféle, amelyet elsősorban azért szeretünk, mert jól megtartja a finomabbnál finomabb olaszos szószakat, mártásokat.


A penne mintegy 3-4 centi hosszú, kevesebb mint 1 centi átmérőjü, hengeres alakú olasz tésztaféle. Végei ferdén vágottak, ere utal a neve is: a pen, vagyis az íráshoz használt tintatoll.

 

A tészta rövidebb és szükebb változata a pennette. Szintén 3-4 centi hosszú, viszont jóval szükebb változata a pennine. Mindhárom féléből létezik sima, és kívül bordázott változat is, utóbbira utalhat a penne rigate név. A kisebb pennéket könnyedebb szószokhoz szokás elkészíteni, míg a hagyományos penne a tartalmas mártások mellett is megállja a helyét.

 

A pennoni a legnagyobb verziója ugyanennek a tésztaformának, hosszra szintén 3-4 centi, átmérője viszont nagyobb, kívülről szinte mindig bordázott. Veneto régióban jellemző igazán. Ez már az igazán tartalmas húsos vagy zöldséges mártások párja is lehet, meg is tölthetjük vele, mint a cannelonit.

 

További olasz tésztafélék>>

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!