A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Tokaj Alapítvány

2015-10-12 | VinoportA Tokaj Alapítványt azzal a szándékkal hozta létre Demeter Zoltán 2014-ben, hogy tagjai a tokaji borvidéket egy egészként értelmezve, annak történelmi múltját és értékeit gondozva építsék tovább kulturális és szakmai jövőjét a kortársi környezet bevonásával. Ennek első és legfontosabb gyakorlati lépése egy szoborpark létrehozása Tokaj belvárosában.

 

 

"Szeretnénk a helyi embereknek és az idelátogatóknak a figyelmét felhívni arra, hogy a borvidék elmúlt 500 évének kik voltak a meghatározó gondolkodói, szellemi és gyakorlati építői. Ennek érdekében az alapítvány emlékparkot hoz létre a borvidék fővárosában, Tokajban. Terveink szerint az emlékparkba szobrokat és domborműveket fogunk felállítani, minden évben egyet-egyet" – mondta Demeter az első szoboravató ünnepségen.


Az emlékparkban elsőként annak a Dr. Szabó Józsefnek a mellszobrát avatták fel 2015. szeptember 18-án a tokaji Paulay Ede Színház udvarán, aki 150 évvel ezelőtt megrajzolta Tokaj-Hegyalja első földtani térképét, mely térkép az 1867-ben négy nyelven megjelent Tokaj-Hegyaljai Album mellékleteként szolgált.

 

Az Alapítvány honlapja: tokajfoundation.com/

Az Alapítvány Facebook-oldala: facebook.com/tokajfoundation/

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!