Villányi borvidék
2011-10-21 | Tóth AdriennVillányról sokan tudjuk, hazánk legdélebbi borvidéke. Borait magunk elé képzelve, szinte érezzük melegségét. A tavasz errefelé hamarabb kezdődik, és az ősz is sokáig kitart, ennek köszönhetően egy viszonylag hosszú vegetációs időszak áll a szőlőnövények rendelkezésére ahhoz, hogy megérleljék gyümölcsüket. Hogy ez miért fontos? Ez teszi lehetővé, hogy a korábban érő fehérszőlők, valamint a portugieser és kékfrankos mellett az olyan késői érésű fajták is beérnek errefelé, mint a cabernet franc vagy a syrah.
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek
"A bor jó, 100% szőlőből készül, van benne szenvedély, művészet, és ott van benne az őseink története"
Két különleges bor a Jura borvidékről: vin jaune és vin de paille
Mennyit lehet elkérni egy palack sauvignon blanc-ért?
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!