A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
érlelt sajt
Hegyi tehenek és kecskék
Sándor Tamásnál jártunk 1. rész
Három évvel ezelőtt még az Egerben található műhelyében beszélgettünk Sándor Tamással, akit a Bükki Sajtok készítőjeként már akkor is az ország egyik legelismertebb kézműves sajtkészítőjeként tartottak számon. Azon túl, hogy Tamás olyan hagyományos sajttípusok széles körű hazai megismertetését segíti elő, mint az orda és a zsendice, mégis az érlelt, hegyvidéki sajtokat kötjük leginkább a nevéhez. A Bükki Sajtok azonban manapság már nem Eger belvárosában készülnek, hanem egy birtokon, amelynek a Bükk-hegység délnyugati lejtőjén, a Mónos patak mentén fekvő Mónosbél ad otthont.
A sajtérlelés művészete
Egy sajtműhelybe pillanthattunk be 2. rész
Már három év is eltelt azóta, hogy legutóbb Sándor Tamással beszélgettünk. Akkor még pont feleannyi tapasztalat volt a hát mögött, mint most. Ebben a mostani kétrészes interjúban már szót ejtettünk a tej minőségét befolyásoló fontosabb szempontokról kezdve a tehenektől, a takarmányon át, egészen az aktuális évszakig. A második részben megtudhatjuk, mi az a zsendice és orda, valamint, hogy hova utazik Tamás, ha tanulni szeretne.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás