A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
absint
A párlatok útvesztőjében: a gin, az aquavit és ánizspárlatok
A párlatok útvesztőjében: a gin, az aquavit és ánizspárlatok
A nem különösebben ízletes alapanyagokból készített, magas alkoholtar- talmú, viszonylag semleges párlatok meglehetősen karcosak lehetnek. Ez, valamint évszázadok azon gyakorlata, miszerint alkoholban áztatott gyümölcsökkel, gyógyfüvekkel, magokkal készített italokkal, tinktúrákkal gyógyítottak betegségeket, gyomorbántalmakat, segítették az emésztést, vezette arra az embereket, hogy ízesítsék, lágyítsák a durva párlatokat.
Abszint
Absinth
Magas alkoholtartalmú, 40-45%-os párlat, melynek a csillagánizs, valamint az édesgyökér adja jellegzetes ízét.
A bor hatása az egészségre – Molekulától a betegágyig 2.
A tények forgatagában
„Ha naponta 2-3dl bort megiszunk, akkor 40, vagy akár 60%-al is csökkenhet a betegségek lehetősége.”- kezdte beszédét Font Sándor, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke. Sokan nevetnének ezen a kijelentésen, másokat pedig felháborítana. Valaki többet iszik, valaki kevesebbet, vagy inkább semmit. Ha ez a cikk nem az egészségmegőrzés céljából jött volna létre, akkor talán el kezdeném fejtegetni, hogy aki többet iszik, az már alkoholista, aki kevesebbet, de legfőképp semmit, az meg antialkoholista. De nem áll szándékomban senki lelkivilágába belegázolni, így inkább nézzük a tényeket felhasználva néhány professzor előadását a teljesség igénye nélkül!
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás