A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
almabor
Két különleges bor a Jura borvidékről: vin jaune és vin de paille
Tűzforró italok a jéghideg napokra
Öt kedvenc receptünk
Összeállításunkban nem szerepel a tejszínhabos kakaó. Felnőttként azt az előnyt élvezhetjük, hogy alkoholt is cseppenthetünk kedvenc forró italunkba: íme öt szeretett receptünk.
Nádborral hódít a letaszíthatatlan király
Hans Tschida újra tarolt az IWC-n
Öt arany, hét ezüst, hét bronz. Ilyen eredményekkel tértek haza a magyar borok az International Wine Challenge-ről. Az édes borok mestere ötödszörre is az osztrák Hans Tschida lett.
Cider
A cider elnevezés kizárólag almából készült italokra érvényes, még akkor is, ha hasonló módszerekkel és végeredménnyel körtéből is szokás gyümölcsbort készíteni.
Tíz tudnivaló a ciderről
Mit tudsz az almaborról?
A cider vagy cidre tulajdonképpen almabor. Annak, hogy itthon kevésbé elterjedt az italtípus, valószínűleg az az oka, hogy nálunk mindig is megérett a szőlő, ebből pedig magasabb alkoholtartalma folytán olyan ital készíthető, amely hosszan eltartható. Az almabor, ezzel a tulajdonsággal nem bír, így pasztőrözés vagy más tartósítási megoldás nélkül meglehetősen instabil. Sok olyan tájegység van azonban még Európán belül is, ahol az ott élőknek egykor nem volt választási lehetőségük, mert csak az alma érett meg, ezért kötjük a cidert ma is Franciaország észak-nyugati részéhez, Normandiához, valamint a brit szigetekhez. A következőknek még tíz fontos tudnivalót veszünk sorra az ital kapcsán.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás