A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
andezit
Tíz tudnivaló a Zempléni-hegységről
A tokaji borok alapja
A Furmint Február jegyében folytatjuk a jövő hónapra való ráhangolódásunkat, ezúttal a tokaji terroir egyik alapeleméről a Zempléni- vagy a földrajzi irodalom által másként Tokajinak hívott hegységről lesz szó. A talaj és a fekvés adottságai ugyanis döntő mértékben határozzák meg a tokaji borokat, hiszen sok más borvidéktől eltérően nemcsak azt szabják meg, hogy milyen szőlőfajta érik be rajtuk és milyen mértékben, de ásványianyag-összetételük szó szerint kikóstolható a tokaji borok minerális ízjegyeiből.
Somló alulnézetből
Kövek mentén
A hazaúton, az ország nyugati csücske felé utazva a fő közlekedési útvonalak mentén a Somló kúpja, a Teremtő ott felejtett kalapja ma már minden esetben megállásra, elmélázásra késztet. Korábban csak elsuhant mellettem, mint valami uralkodó tájképi elem, jelentős folt, amin átsiklott tekintetem. Ma, ha szemem elé kerül, már ismerem és keresem fő csomópontjait, a két kápolnát, a bazaltorgonákat. Bejárom virtuálisan az elaprózott birtokszerkezet után egyre inkább egységes termőhelyi képet mutató domboldalait. Sőt ha ott vagyok, felmegyek a Szent István kilátóba és elsétálok az északi oldalon álló várromhoz.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás