A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
bakta
Meg kell tanulnunk, hogyan bánjunk a kadarkával
Heimann Ágnessel beszélgettünk 1. rész
A kadarka egy olyan szőlőfajta, amelynek boráért sokan kóstolás nélkül, már a név hallatán is odáig vannak. Jelentőségével valóban illik számolni, hiszen a kékfrankos mellett ez tekinthető még olyan helyi kékszőlő-fajtának, amely hazánkra jellemző. És bár a cabernet stílusú érlelést kapott kadarkákon talán már túl vagyunk, valahogy mégsem tisztult le teljesen a kép a fajta borai körül. A kadarkáról, erről a valóban érdekes szőlőfajtáról Heimann Ágnessel beszélgettünk, aki családjával saját birtokukon régóta kísérletezik a fajta klónjaival.
A hordó és a bor pillanata
Beszélgetés Vida Péterrel 1. rész
Ha megállunk a város által közrefogott Családi Borbirtok előtt, és nyugat felé nézünk, látjuk, ahogy az egyik domb követi a másikat, és tudjuk, hogy még 50 kilométeren keresztül hullámzik így a felszín. A Szekszárdi borvidék tulajdonképpen egymás mellett húzódó völgyek sora, és annak köszönhetően, hogy ezek észak felől általában zártak, ha betűz ide a nap, a meleg sokáig itt marad, ezzel egy, a táj többi részétől eltérő, értékes mikroklímát hozva létre. Itt beszélgettünk a borvidék egyik igen tekintélyes borászával, Vida Péterrel.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás