A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
barbera
Egy más típusú nebbiolo
Pinceszemle Massucco 2014
A nebbiolo nevét hallva egyértelmű, hogy az Északnyugat-Olaszországban található Piemonte tartományra gondol az ember, hiszen bár Lombardiában is foglalkoznak ezzel a különös kék szőlővel, igazi otthonának mégis a Barolo és a Barberesco zónákról ismert vidék számít. Érdemes azonban tudni, hogy két említett sztártermőhelytől északra, Roeróban is készítenek nebbiolókat, amelyek nebbiolo d’alba vagy roero néven kerülnek palackba. Erről is kérdeztük egy helyi pince, a Massucco képviseletében Paolo Travét.
Barbaresco, Olaszország
Borismeret
Olaszország északnyugati részében található Piemonte borvidéke, amelynek egyik alrégiója Barbaresco. A borvidék nevét viselő testes vörösbor kizárólag nebbiolo fajtából készülhet. E szőlőfajta késői érésű, így ebben az Alpok lábánál fekvő régióban különös jelentősége van annak, hogy pontosan hova telepítik
Szőlőfajták Piemontéből
Csúcsvörösek és édes pezsgők
Piemonte Olaszország északnyugati részében található, és Toszkána mellett Itália legkiemelkedőbb borvidékeként tartjuk számon. Az Alpok által meghatározott tartományban alig akad sík terület, így különös jelentőséggel bír a szőlők elhelyezkedése. Az ország többi részéhez hasonlóan itt is az autochton, azaz helyi fajták a legismertebbek, bár a most sorra vett három kék szőlő mellé ez alkalommal felkerül egy fehér világfajta is, amely nálunk ugyancsak népszerűségnek örvend.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás