A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
borkínálás
Egy kis protokoll
Borismeret
A borkínálás ideális esetben az információk nyújtásával kezdődik. Ezt legjobb a menükártya részévé tenni. Herendi porcelán mellé nem lehet a legízlésesebb prospektust sem letenni, csak az étel- és italsor kerülhet a terítékhez. Az információ legyen rövid, tárgyilagos és mentes a közhelyektől. Ha a vendéglátóink tudnák, hogy Európa hány helyén hangoztatják: borunk a királyok bora, a borok királya…, nem próbálnának oly gyakran élni ezzel a közhellyel.
Milyen hőmérsékleten kínáljuk a borokat?
Borismeretek
A borfogyasztással kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat felvonultató sorozatunkban ez alkalommal az egyes bortípusokhoz illő fogyasztási hőmérsékletekről lesz szó. Mielőtt azonban a konkrét ajánlásokra rátérnénk, érdemes a borok hűtésével kapcsolatban néhány általános megfigyelést tenni.
Borkínálás
Borismeretek
Bort kínálni éppen úgy felelősség, mint maga a vendéglátás. Nem mindegy, milyen helyen, milyen alkalomból, összeállításban stb. kínálunk borokat. Egészen más a megfelelő sorrend kialakítása egy tematikus borkóstolón, mint egy baráti összejövetelen, és egészen más alapelvek szerint alakítható ki egy profi kóstoló, netán verseny borsora.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás