A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
bortörténet
Borkommunikáció 2: A magyar borkultúra kialakulásának kezdetei
A bor "nemzeti itallá" válásának története
Borkommunikáció címen több héten át tartó sorozatot indítottunk. Az itt közölt cikkek kivonatok a Századvég Kiadó gondozásában 2018-ban megjelent Borkommunikáció – Aszútól a zenitig című könyv egyes fejezeteiből. Ebben a részben Balázs Géza nyelvész, néprajzkutató ír arról, mi vezetett oda, hogy a bor a magyarok kedvenc itala.
A dűlőknél nem a sorrendiség, hanem az egyediség az alap
Kovács Tamással beszélgettünk 2. rész
A Szent Donát Pince borászával, Kovács Tamással készített interjúnkban eddig a borászatról és annak filozófiájáról beszélgettünk. Az utolsó kérdéssel azonban egy tágabb mezőre keveredtünk, ahol immár nemcsak a Szent Donátról, hanem Csopakról volt szó. Interjúnkat annál a kérdésnél hagytuk abba, hogy egy bor értékében mekkora jelentőséget tölt be a mögötte álló termőtáj önálló presztízse. Milyen módon járul hozzá a Csopaki Kódex e vidék elismertetéséhez?
Etyek múltja
Pezsgőakadémia 2013
Első ízben került megrendezésre a Pezsgőakadémia március 22-én, Etyeken az Edeck Vinum Europae Egyesület munkájának köszönhetően. Az egész napos rendezvényen a pezsgő témáját járták körbe az előadók, vizsgálva a pezsgő szempontjából az etyeki termőtájat, végigkövetve több pezsgőkészítési módszert, elmélyülve a pezsgővel kapcsolatos kóstolási, ételpárosítási és marketingkérdésekben. A következő hetekben néhány olyan prezentáció tanulságait vesszük sorra, amelyekről úgy gondoljuk, érdekesek lehetnek olvasóink számára, mert ritkábban esik szó róluk.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás